Societat

Objectiu, mobilitzar l'electorat

La Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes presenta un manifest i una campanya “Si tots votem, guanyem” en què convida a indignar-se de forma activa

Diversos col·lectius cívics, agrupats en la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes, s'han proposat mobilitzar l'electorat valencià per a les pròximes eleccions autonòmiques i locals. Hui han presentat a Ca Revolta un manifest en què es reclama una actitud activa contra la corrupció i la no-inclusió de candidats imputats en cap llista electoral. A més, es demanen solucions per a l'actual crisi i la plasmació d'un nou model econòmic “sostenible i solidari”.

També s'ha dissenyat un eslògan per a la campanya: “Si tots votem, guanyem” . “Desprès de tants anys hem cregut necessari plantejar-nos la necessitat de demanar-vos que participeu, que voteu”, indiquen en el Manifest. El col·lectiu també ha fet seua la frase de Sartre: “Una cosa és el que fan amb nosaltres i una altra cosa diferent és el que nosaltres estem disposats a fer amb el que han fet amb nosaltres”.

A les iniciatives s'afig la redacció d'un poema que explica el que sent i demana la plataforma. “Si estàs viu, vota; si estàs despert, vota; també vota dormint; si penses, vota; si ixes a la nit, vota; si okupes, vota; i si no okupes, vota també; si ja et sents major, vota; si eres jove, vota també; si estàs, vota; i si no estàs, vota per correu; si estàs perdut: indigna't i vota; sols amb la indignació no és suficient: vota i indigna't; el futur es nostre i nostra la responsabilitat”.

30 entitats

La Plataforma de Iniciatives Ciutadanes està formada per la Federació Escola Valenciana; Plataforma en defensa del Port d'Alacant; Plataforma contra la pobresa d'Alacant; Ciutadania per la transparència d'Oriola; Associació Rafael Altamira del Campello; Plataforma Anticorrupció Defensa de l'Horta (Baix Segura); Plataforma Feminista d'Alacant; Acció Cultural del País Valencià; Plataforma Salvem el Cabanyal; Abusos Urbanístics, No!; Valencians pel Canvi; Plataforma por la Llei de la Dependència; La Unió de Llauradors; Intersindical Valenciana; UGT; CCOO ; Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol; Ca Revolta; Col·lectiu Lambda; Xúquer Viu; Societat Coral el Micalet; Associació Cultural Bassot; ACICOM; Plataforma en defensa de la Sanitat Pública- ACDESA; i AV DEL CARME.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró