Societat

Castells i correfoc a Albi

La ciutat occitana va ser proclamada patrimoni de la humanitat per la Unesco el 2010, el mateix any que la tradició catalana dels castells

Els Castellers del Riberal han actuat a la ciutat occitana d'Albi, en un acte per celebrar l'entrada dels castells i de la vila d'Albi al patrimoni mundial de la Unesco. Davant de la famosa catedral d'Albi, i en presència d'un public nombrós, els Castellers del Riberal van realitzar un pilar de 4 per començar, seguit del 4 de 6, el primer 4 de 6 amb agulla de l'any, el 3 de 6, i van acabar amb un pilar de 4 aixecat per sota i dos pilars de 4, malgrat l'hora tardana i la pluja. Al final de l'actuació, per primera vegada es va poder veure la colla castellera aplaudir el públic. Acabada l'actuació castellera Aire Nou de Bao també va realitzar un correfoc, una tradició desconeguda a Occitània. L'Ajuntament d'Albi, com abans ho havia fet la vila occitana de Lopian, ha acceptat de programar correfocs malgrat les dificultats que aquesta tradició troba a l'Estat francès, que l'ha prohibit en la seva configuració tradicional. L'Ajuntament de Lopian va signar una moció a favor dels correfocs i tot deixa indicar que Albi farà el mateix.

La ciutat episcopal, situada al centre històric d'Albi, al voltant de la catedral, fou proclamada patrimoni de la humanitat per la Unesco el 2010, el mateix any que la tradició catalana dels castells. Durant els segles XII i XIII, Albi va acollir les doctrines càtares, i la ciutat es va convertir en un centre d'aquesta doctrina acollint un bisbat càtar. És per això que sovint són anomenats albigesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós