El centre d'acollida d'animals del Segrià començarà a funcionar el primer trimestre del 2010

L'impulsa el consell comarcal a la localitat d'Alcanó

La primera fase -ja finalitzada-, que ha tingut un pressupost de 626.600 euros, ha consistit en la construcció d'una part dels tancats pels animals, la pavimentació i la construcció de l'edifici principal d'uns 200 metres quadrats que consta de l'àrea administrativa, quiròfan, magatzem i serveis.

El president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons, ha afirmat que abans de l'estiu es vol licitar la segona fase de l'actuació que s'allargarà uns sis mesos i que, entre altres, preveu la finalització dels tancats pels animals, la construcció d'una depuradora a i l'acabament de les instal·lacions.

Aprofitant la visita al centre, Pons i l'alcalde d'Alcanó, Sebastià Ricart, han signat el conveni a partir del qual s'estableix que l'ajuntament -que va cedir per vint anys els terrenys on s'hi construeix l'equipament- rebrà com a compensació per acollir el centre l'aportació de 39.500 euros anuals per part del Consell Comarcal del Segrià quan entri en funcionament. A més, a Alcanó també li serà gratuïta la recollida d'animals al seu terme municipal i tindrà preferència a l'hora de contractar el personal que treballarà al centre. Així, el Consell preveu oferir cursos de formació i una borsa de treball perquè els veïns de la localitat puguin treballar al centre d'acollida d'animals. El Consell del Segrià també s'ha compromès a portar a terme campanyes de sensibilització encarades a la ciutadania.

Pons ha explicat que s'està en negociació amb protectores d'animals de Lleida perquè, a partir de la seva experiència, puguin fer-se càrrec de la gestió de les instal·lacions. Altrament, el Consell Comarcal del Segrià també vol establir un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Lleida, ciutat que ja disposa d'aquest servei municipal. El regidor de Medi Ambient i Horta de la Paeria, Josep Barberà, s'ha mostrat disposat a col·laborar-hi. Cada localitat haurà de disposar d'un tancat pels animals abandonats fins que aquests no siguin recollits pel consell per traslladar-los a Alcanó.

Ricard Pons, que ha recordat que el projecte ja havia estat impulsat per l'antic equip de govern del Segrià, ha destacat que les noves instal·lacions seran «modèliques» per acollir els animals abandonats de les poblacions del Segrià. Pons ha recordat que la Generalitat obliga per llei les entitats locals a fer-se càrrec dels animals abandonats als seus termes municipals.

El centre d'acollida d'animals del Segrià es troba situat a un quilòmetre del nucli urbà d'Alcanó, concretament a la partida del Romeral. Les instal·lacions ocupen una superfície de 1.600 metres quadrats i disposaran de 110 gàbies pels animals tot i que a cada tancat hi podrà haver més d'un animal. El centre acollirà sobretot gossos tot i que també es farà una reserva d'espai per poder acollir gats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona