Societat

nit de premis de valls

El conseller Felip Puig presidirà la Nit de Premis de Valls el dia 4 de juny

L'actriu Lloll Bertran conduirà la cerimònia de lliurament dels disset premis als guardonats acompanyada amb el piano per Isaac Fonoll, al Centre Cultural

El conseller d'Interior, Felip Puig, encapçalarà la vint-i-vuitena edició de la Nit de Premis de Valls que se celebrarà al Centre Cultural el dia 4 de juny a les nou del vespre. L'espectacle, presentat per l'actriu Lloll Bertran i el pianista Isaac Fonoll, consistirà en un sopar durant el qual es lliuraran disset premis a 24 guardonats, i quatre accèssits més.

Entre els premis destaca el de Vallenc de l'Any, una distinció que entrega la publicació Elpati.cat i que en aquesta edició ha estat per a Josefina Cardó, per la tasca que ha dut a terme en favor de la llengua i en l'àmbit de l'educació.

Novetat

La Nit de Premis, “que cada cop més és una nit de referència”, com apuntava Jordi París, vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, incorpora enguany un nou guardó: el primer premi M. Teresa Gatell Vallvè, d'atenció a les persones, que serà compartit aquest any pel Fòrum d'Infermeria i la Comissió de Voluntariat, tots dos del Pius Hospital i que van ser impulsats per Teresa Gatell.

La restauració de la biblioteca popular ha valgut a l'Ajuntament de Valls i a la Diputació de Tarragona el vint-i-sisè premi a la salvaguarda del patrimoni cultural de l'Alt Camp, en l'apartat d'iniciativa pública, que compartirà ex aequo amb l'Ajuntament de Figuerola del Camp per la rehabilitació de la torre de la Mixarda i el seu entorn, un projecte realitzat per l'arquitecta Vera Hofbauerová.

En l'àmbit de la iniciativa privada ha estat premiada l'empresa Bisbab SL, promotora de la intervenció a la façana de l'edifici del carrer Sant Oleguer, 3, en tractar-se d'una operació “gran i arriscada en un carrer estret, degradat i cada vegada més despoblat”, segons el jurat. Paral·lelament, l'onzè premi a la salvaguarda del patrimoni cultural s'ha atorgat a la recuperació del ball parlat de la Candela, idea promoguda per Lluís M. Moncunill i l'associació L'Espardenya. La Nit de Premis també engloba la setzena edició del guardó Joan Ventura Solé, de periodisme casteller, que convoca la Colla Joves Xiquets de Valls i que ha estat per a la revista Castells. “Fa set anys que circula i està constituïda per periodistes als quals cal agrair que s'han volgut dedicar a l'àmbit casteller”, declarava Josep Fernández, president de la Colla Joves.

En el marc del periodisme, el vint-i-cinquè premi Cristina Requena i Giró, que convoquen la Fundació Ciutat de Valls, el Consell Comarcal de l'Alt Camp i la família Requena-Giró, ha reconegut la tasca feta per la delegació de Catalunya Ràdio a Tarragona durant les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, i també s'han atorgat dos accèssits als blocs Pedra foguera, de la vallenca Esther del Campo, i Cada terra fa sa guerra, del vallenc Ivan Rodon, per les cròniques publicades des de la Xina amb motiu del viatge que hi va fer la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

D'altra banda, els premis al foment de l'exportació que convoca la Cambra de Comerç han estat per a les empreses Llaza SA, d'Alcover; Wineintube, de Vila-rodona, i Rosa Gres, de Vallmoll, mentre que Bart Janssens, creador de l'empresa Coriberica Sanitaria, ha estat distingit com a jove emprenedor. Kellogg's s'ha endut el premi Escola Empresa, i la cervesa Rosita, d'Alcover, el premi a la normalització lingüística. L'establiment Masip Fotografia rebrà el premi Comerç Vallenc “perquè representa què cal fer per superar els canvis i és un exemple del relleu generacional”, va dir Lluís Blanc, president de la Unió de Botiguers.

Per la seva banda, l'Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'Escola del Treball (AAEET) ha decidit distingir el restaurant Masia Bou “perquè ha permès a l'entitat tenir deu equips federats”, va apuntar Andreu Garcia, president de l'entitat.

La Nit de Premis repartirà, a més, els guardons a la iniciativa cívica, per a les entitats Porta Oberta i la coral Aroma Vallenca; el premi d'artesania Ramon Barbat; el Rodon-Giró, d'història comarcal; l'audiovisual per a joves, o el premi Lear a la innovació tecnològica, que ha estat per a Eloi Gras, estudiant vallenc de la Universitat Rovira i Virgili, pel projecte Desenvolupament del control software per a rectificador AC/DC basat en plataforma Tricore.

LA XIFRA

17
premis
a 24 guardonats, a més de quatre accèssits, es lliuraran en el decurs de la Nits de Premis de Valls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró