Societat

valls

La sala gòtica de Valls obrirà a finals de juny

Els alumnes de dos dels mòduls de la Casa d'Oficis ‘A Valls fem ciutat' treballen en l'últim tram del projecte de recuperació d'aquest espai

La restauració de la sala gòtica de Can Segarra i del refugi antiaeri, a Valls, ha entrat en la fase final. L'Ajuntament de Valls vol que aquest espai sigui el centre d'interpretació turístic i el punt de partida dels itineraris que es poden fer a la ciutat.

Els alumnes de dos dels mòduls de la Casa d'Oficis A Valls fem ciutat treballen en l'últim tram del projecte de la recuperació d'aquests dos espais. En l'operació hi participen alumnes del mòdul d'instal·lació solar tèrmica i el d'aplicacions informàtiques, en unes tasques que permeten la seva formació professional en un projecte real i, a la vegada, la realització d'obres públiques. Les obres acabaran al juny, després d'un any de treball intensiu que ha permès recuperar algunes galeries del refugi antiaeri de la Guerra Civil i la sala gòtica i que, en les pròximes setmanes, s'obriran al públic.

El mòdul d'instal·lació solar tèrmica treballa en el muntatge i la instal·lació de la xarxa d'enllumenat de servei i d'emergència, en la ventilació auxiliar i els equipaments d'àudio i vídeo. Aquests treballs permetran que el refugi pugui ser obert al públic i visitat còmodament pels ciutadans. Paral·lelament, es condicionarà la sala gòtica per poder veure audiovisuals relacionats amb el mateix espai o amb altres activitats que es duguin a terme.

Des del mòdul d'aplicacions informàtiques s'ha portat a terme l'encàrrec del disseny del logotip de la sala Gòtica de Can Segarra. Els aprenents amb els coneixements adquirits han presentat i analitzat el seu logo a la resta del grup, per explicar quin ha estat el seu procés creatiu. Finalment, la Regidoria del Barri Antic de l'Ajuntament de Valls ha seleccionat el disseny del logotip de l'Eduard Balcells, de 19 anys i resident a Vila-rodona, que va estudiar un grau mitjà de comerç a l'institut Jaume Huguet i un FOAP d'instal·lació i configuració d'equips informàtics a Casa Caritat, l'any 2009. L'autor ha aprofitat les arcades de la sala gòtica, que va transformar en una cova subterrània que representava un refugi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt