Societat

Primer objectiu de la temporada complert pels Castellers del Riberal

La colla de Bao aconsegueix descarregar un quatre de set en la primera gran diada de l'any, coincidint amb la desena edició d'Identi'Cat

Aquest diumenge passat, 5 de juny, després de recórrer els carrers del vilatge i de fer un pilar al balcó de l'Ajuntament de Bao, els Castellers del Riberal, la Colla Castellera de Figueres i la Colla Jove de Vilafranca es reunien a la plaça del Fogar. L'actuació va començar amb tres pilars de quatre de la colla local i dos pilars de quatre per a cada colla convidada.

La colla nord-catalana, com a colla amfitriona, va ser l'encarregada de començar la primera ronda de castells. Per als verds del Riberal l'objectiu de la diada era descarregar el primer quatre de set de l'any, un castell que van recuperar la temporada passada després de cinc anys sense castells de set pisos.

El quatre de set va ser justament el castell escollit per començar l'actuació. El castell va pujar ràpid i sense dubtes, malgrat els nervis que podien notar els castellers en aquesta primera gran diada.

Amb la baixada del castell, l'alegria va esclatar a la pinya verda que acabava d'assolir el primer objectiu fixat. En segona ronda els del Riberal van descarregar el primer cinc de sis de l'any, un castell que necessita una pinya nombrosa. I és que els Castellers del Riberal van aconseguir reunir bon nombre de castellers a plaça i altres amics de la colla que van venir a donar un cop de mà. En última ronda de castells, els verds van optar pel quatre de sis amb agulla, que també van descarregar. Per tancar la diada, els Castellers del Riberal van intentar el pilar de cinc, un pilar que es va desmuntar per indecisió de l'enxaneta. En repetició, la colla local van descarregar un pilar de quatre aixecat per sota.

Pel que fa a les colles convidades, els de Figueres no van aconseguir els castells de set pisos, desmuntant dues proves de tres de set i una de quatre de set. La colla de Figueres va acabar descarregant el tres de sis, tres de sis amb agulla, quatre de sis amb agulla i el pilar de cinc per acabar.

La Colla Jove de Vilafranca, recentment creada, també va portar castells de sis. La Jove va descarregar el quatre de sis amb agulla, el tres de sis, i la primera torre de sis de la seva curta historia. Els de Vilafranca van tancar la diada amb dos pilars de quatre, abans d'ajuntar-se amb les dues altres colles per un dinar de germanor que acabaria tancant l'edició 2011 de la festa d'Identi'CAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES