Societat

Revetlla desigual

tranquil·litat a barcelona ·

Al litoral barceloní es va viure una revetlla tranquil·la, amb 70.000 persones a les platges, 20 tones de residus i 6.000 llaunes comissades

La jornada, però, va acabar amb dos morts en un accident de trànsit, un en una baralla, un jove ofegat i un cinquè mort en topar amb el metro

La revetlla de Sant Joan d'enguany es pot considerar una de les més tranquil·les dels últims temps –especialment si es compara amb la passada, per la tragèdia que es va viure amb l'atropellament ferroviari a Castelldefels–, però les cinc morts arreu de Catalunya impedeixen que la valoració global sigui positiva. Les morts van passar en circumstàncies ben diverses. Una parella d'ancians va perdre la vida en un accident de trànsit a Balaguer, un jove va morir ofegat entre Premià i el Masnou, un home va tenir un atac de cor després d'haver rebut un cop de puny i el cinquè va morir en relliscar i topar amb el metro, que estava en marxa.

La jornada va ser complicada des del punt de vista del trànsit, especialment a l'AP-7, on es van registrar cues de fins a 30 quilòmetres. Però va ser a la C-13, a l'altura de Balaguer, on es va viure el pitjor accident. Per causes que es desconeixen van topar, a les tres de la tarda, dos camions i un turisme. El conductor del cotxe, un home de 81 anys, va morir a l'accident mentre que la seva acompanyant, una dona de 82 anys, ho va fer de matinada a l'hospital Arnau de Vilanova. D'altra banda, una baralla a Granollers va ser l'escenari on va perdre la vida un home de 50 anys que intentava intercedir en la disputa que mantenien dos més. Va succeir al bar del Club de Futbol de Ponent. Al bar es va produir una batussa protagonitzada per un esvalotador habitual. Quan la víctima va voler separar els dos homes va rebre un cop de puny de l'esvalotador. La víctima, que tenia una cardiopatia coronària, va morir posteriorment d'una aturada cardíaca.

Ja al matí va haver-hi un incident a l'estació de metro d'Universitat que va tenir com a resultat la mort d'un passatger que va entrar a l'andana corrent. Volia entrar al comboi quan el tren ja havia tancat les portes. L'home va ensopegar i com a conseqüència de l'impuls que duia va relliscar i va topar contra el comboi, que ja estava en moviment, i va caure entre el tren i l'andana. L'accident li va provocar la mort. Això va ocórrer a dos quarts de vuit del matí i el servei de metro va quedar interromput durant sis minuts i després es va restablir de forma parcial entre Hospital de Bellvitge i Espanya, d'una banda, i Marina i Fondo de l'altra. Gairebé mitja hora més tard el servei va quedar completament restablert. Finalment, i també al matí, es va trobar el cos d'un noi d'entre 25 i 30 anys que surava a 50 metres de la costa entre Premià i el Masnou. La víctima, que no presentava signes de violència, no va poder ser identificada.

Calma a Barcelona

La revetlla a les platges de Barcelona va transcórrer amb tranquil·litat i amb una afluència lleugerament menor a la de l'any passat. Unes 70.000 persones van celebrar la revetlla al litoral fins que a les sis de la matinada la Guàrdia Urbana va desallotjar els que encara restaven a la sorra per permetre el treball dels serveis de neteja. Un dispositiu de 277 operaris i 58 vehicles van retirar de la platja 20 tones de residus. A les nou, la platja estava llesta per rebre els primers banyistes. La regidora en funcions de Seguretat, Assumpta Escarp, va valorar que ha estat “una de les revetlles més tranquil·les dels últims anys”. Escarp va afirmar que hi va haver unes 5.000 persones menys que el 2010 i que el dispositiu format per un miler de policies, tècnics de Medi Ambient i serveis sanitaris va funcionar bé. La Creu Roja va atendre 69 persones, cinc de les quals van haver de ser traslladades a un centre hospitalari. Cap d'elles, però, presentava un estat greu –arreu de Catalunya 192 persones, de les quals 92 eren menors, van haver de ser ateses per cremades, traumatismes i amputacions i lesions oculars–. La Guàrdia Urbana va aixecar alguna acta a establiments que van incomplir l'hora de tancament, però es van centrar especialment a combatre la venda ambulant. Els agents van comissar 6.000 llaunes.

Al conjunt de Catalunya, els bombers van efectuar 1.046 sortides entre les vuit del vespre del dia 23 i les vuit del matí d'ahir. S'hi han d'afegir els 80 serveis que es van fer durant el matí per petits incendis de vegetació. La incidència més greu va ser l'incendi que va calcinar una hectàrea i mitja a Cala Montgó, a l'Escala. Hi van treballar 34 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris. Cap persona va haver de ser evacuada.

I pel que fa al trànsit, –van sortir 258.570 vehicles de l'àrea metropolitana–, els Mossos van denunciar 311 conductors que van donar positiu en controls d'alcoholèmia. A més, durant la nit es van fer 59 proves de detecció de drogues, 34 de les quals van resultar positives.

1.046
sortides
dels bombers durant la nit, a les quals s'han d'afegir les 80 d'ahir al matí. La incidència més greu, un incendi forestal a l'Escala.
258.570
vehicles
van sortir durant la tarda de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'AP-7 va registrar cues que van arribar als 30 quilòmetres.
5
morts
durant la jornada: dos en un accident de trànsit, un en el transcurs d'una baralla, un altre ofegat i un cinquè en un incident al metro.
277
operaris
van netejar la brutícia de la platja amb l'ajut de 58 vehicles. La Guàrdia Urbana va comissar 6.000 llaunes que es venien il·legalment.
70.000
persones
van passar la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona i van deixar darrere seu 20 tones de brossa i residus.
311
conductors
van donar positiu als controls d'alcoholèmia dels Mossos, en què es van detectar 34 conductors que havien consumit drogues.

Un apunyalament a Platja de Castelldefels

L'estació de Platja de Castelldefels, on l'any passat van morir atropellades per un tren 12 persones, va viure una nit tranquil·la facilitada pel dispositiu de seguretat format per vigilants de Renfe, agents de la policia local i Mossos d'Esquadra que van impedir que ningú cometés la imprudència de saltar a les vies. L'única incidència va ser pel que fa al servei, ja que un incendi a tocar de les vies prop d'Estació de França va motivar retards de més d'una hora dels trens que es dirigien al litoral del sud de Barcelona. La incidència més greu es va viure just a l'exterior de l'estació, en una botiga de queviures que estava oberta fins a la mitjanit i en què el propietari va apunyalar un client perquè es pensava que l'estava robant. Els testimonis de l'agressió van avisar els agents –més d'una vintena entre policies locals i mossos– que restaven a l'exterior de la botiga, vigilant l'estació. La policia local de Castelldefels es va endur detingut el propietari de l'establiment, mentre que el jove ferit, l'estat del qual no presentava gravetat, va ser traslladat a l'hospital de Bellvitge per una ambulància medicalitzada del SEM. Tenia una ferida a l'abdomen. Segons els familiars del botiguer, aquest es va defensar amb una arma blanca perquè el grup de joves que anava amb la víctima estava robant. En canvi, els amics del noi ferit van assegurar que no estaven robant i que el propietari de la botiga es va tirar a sobre del jove i el va ferir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona