Societat

Morella viu un cap de setmana molt participatiu

La celebració del Corpus Christi aplega a la 653ª edició, la qual cosa li convertix en una de les més tradicionals del País Valencià

Morella viu dos intensos dies, en els que tenen lloc les celebracions del Corpus Christi, les festes del Barri de Sant Joan i visitarà la ciutat una associació musical provinent de Châtillon (França). Per això, l'agenda està repleta d'activitats que han hagut de coordinar-se per a complementar una àmplia oferta per a tots els públics.

Les celebracions del Corpus Christi mantindran tots els actes tradicionals. Cal assenyalar que esta festivitat aplega a la seua 653º edició, sent una de les celebracions d'este tipus, més antigues de tot el País Valencià. Per això, anit va tindre lloc el volteig de campanes que anuncia la Solemne Vigília que se celebra. En ella, es representa “La degolla”, en la que els més menuts van armats amb ganivets a la cerca dels xiquets que va manar tallar-los el cap el rei Herodes. A més d'estos personatges, també estan representats alguns de l'Antic Testament, com els Reis Mags.

El diumenge, té lloc l'acte central de la celebració, la Processó General, amb un desplegament de personatges i quadros bíblics. Abans, al matí hi haurà una cercavila, una missa i Retaule.

La coincidència entre les festes del Barri de Sant Joan i el Corpus ha fet que es modifiquen alguns actes. En compte de jocs infantils a la vesprada, l'activitat per als xicotets es trasllada al matí i també hi ha modificacions en la celebració dels actes religiosos. A més, els cercaviles, sopars i orquestres, ocuparan la resta de l'agenda. Es tracten d'unes festes que compten amb una gran participació de la resta dels veïns del municipi. Esta celebració aplega a la seua trentena edició.

Finalment, el Grup Coral i Instrumental de Châtillon realitza distints intercanvis amb l'Associació Musical Mestre Candel de Morella. En esta ocasió, serà l'organització francesa la que visitarà la ciutat enmurallada i celebrarà un concert demà al Teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró