Societat

profecies

La Menera, dels Trabucaires a la profecia de l'apocalipsi

Moviments “apocalíptics” s'estan instal·lant a les poblacions frontereres de l'Alt Vallespir per afrontar la fi del món prevista per al 21-12-2012

Les autoritats alerten “d'un risc de derives sectàries o suïcidis col·lectius”

Arribant en cotxe a la Menera, el primer que es veu és un monument que indica que aquesta població vallespirenca és “el municipi més al sud de França”. Cap indicació visible que aquest petit poble nord-català situat a la frontera, veí de Beget i Camprodon, ha estat històricament un indret per on han passat combatents, contrabandistes, maquis, immigrants sense papers i tota mena de població que, per una raó o altra, ha hagut de passar la frontera clandestinament, com ho van fer els milers de sud-catalans que van passar pel coll de Malrem en la retirada del 1939. Cap menció visible, tampoc, que els carlins trabucaires van tenir-hi protecció segura en el segle XIX, com als altres pobles de l'Alt Vallespir. I, encara menys, cap cartell no anuncia que, des de l'any 2008, s'estan instal·lant al terme municipal adeptes del moviment new age Ramtha ja que, segons les seves creences, la Menera és un dels llocs on caldrà trobar-se el 21 de desembre del 2012 “per salvar-se de la fi del món”.

La Missió Interministerial Francesa de Vigilància i de Lluita contra les Desviacions Sectàries (Milviludes) alerta, en el balanç del 2010 que ha presentat a Perpinyà, “d'un risc elevat” a la Catalunya Nord i al Llenguadoc “de suïcidis col·lectius a mesura que s'acosta la fi del 2012”. “El discurs apocalíptic”, explica Georges Fenech, president de la Milviludes, “està molt amplificat a internet i anuncia la fi del món per al 21 de desembre del 2012, a partir d'una barreja de pretesos presagis astrofísics sense cap valor científic”. Això s'afegeix “a l'entrada en una nova era”, segons els moviments new age, per als quals l'any 2012 seria “el punt culminant de l'arribada d'un nou món amb més harmonia”. El secretari general de la Milviludes, Hervé Machi, assegura que “els adeptes de Ramtha” que s'instal·len a l'Alt Vallespir “volen construir refugis subterranis per concentrar-s'hi l'any 2012”. Policia i gendarmeria estarien investigant discretament, ja que se sospita que “alguns adeptes sectaris” estan armats. Els alcaldes de la zona haurien rebut instruccions de la prefectura de Perpinyà per no parlar amb la premsa sobre aquesta qüestió.

De moment, alguns alcaldes, com el de Bugarag, ja han demanat a les autoritats superiors que els ajudin a mantenir l'ordre en el cas que arribin al poble masses incontrolades de gent i possibles suïcides que vulguin immolar-se de forma col·lectiva. De moment, s'apuguen els preus de les propietats i augmenta el nombre de visitants.

Les claus

A Bugarag es poden salvar de la fi del món

aleix renyé

El poble de Bugarag i el puig del mateix nom –limítrofs amb la Fenolleda nord-catalana– han esdevingut també un centre d'atracció internacional per a “moviments, sectes i aficionats a l'esoterisme” que estan omplint els carrers del poble cada dia. També “han estat adquirides diverses propietats per grups sectaris”. Segons les teories que es poden llegir a internet, Bugarag seria “l'indret més protegit de la Terra el dia de la fi del món”. A l'interior del puig de Bugarag hi hauria “una base extraterrestre” segons uns, el Sant Graal segons uns altres i, fins i tot, el tresor dels templers.

Els adeptes de Ramtha organitzen conferències i cursets a un preu fort (a internet es parla de 250 dòlars al dia) sobre “espiritualitat i energia divina”. A la Catalunya Nord aquestes activitats s'anunciaven a Argelers de la Marenda i a Occitània, a la població de Quilhan. Des que les autoritats han alertat de la perillositat, el web en francès d'aquesta “escola d'il·luminació”es troba “en construcció”. Quan s'hi podia accedir presentava com a “coordinador del moviment a França” un veí de Ceret (Vallespir). El web es troba actiu en xinès, alemany, neerlandès, espanyol, coreà, italià, portuguès, rus i romanès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa