Societat

Terrassa Raval de Montserrat. Altres actuacions

Extra Minyons!

Espectacular l'actuació d'ahir dels Minyons de Terrassa en pròpia plaça amb una sèrie memorable que va incloure el dos de nou descarregat i el pilar de vuit carregat. Sens dubte, la millor de l'any

Magnífic! Amb una sèrie memorable, els Minyons de Terrassa van firmar la millor actuació de l'any i els dos primers gamma extra: el dos de nou descarregat i un èpic pilar de vuit carregat en l'últim sospir de la diada. És la millor actuació mai feta per la colla en la seva festa major. Ni en les millors èpoques! L'actuació d'ahir diu molt a favor dels Minyons. I és que la colla no arribava a la seva primera gran cita del curs en les millors condicions. Moments abans de començar l'actuació, un dels “camises gastades” de la colla analitzava la situació: “El dos ens planteja dubtes al tronc, mentre que els problemes del pilar són a sota”.

El secret en castells d'aquesta envergadura, i en colles tan experimentades, rau a encaixar bé les peces del trencaclosques de la base. Folres i manilles, són molta gent. Però si els fonaments estan bé... Ahir, en un Raval expectant, els Minyons van construir un folre i unes manilles que ni pintades i, a dalt, el tronc va oferir una demostració de tècnica i saber estar que va valer per assolir un èxit molt important. I no va ser l'únic.

Els Minyons, que havien obert amb un esforçat quatre de nou, que va servir per expulsar els nervis, i que van resoldre la tercera ronda amb un tres de nou molt segur, van arrodonir la seva millor actuació de festa major pròpia amb una seqüència per al record. A mitja pujada, el pilar estava sentenciat. Olorant el perill, l'aixecador va fer el gest d'iniciar la retirada, però de sota li pujava un coet.

Era l'enxaneta, que en un ascens prodigiós obligava el seu col·lega a recuperar la posició. Mentrestant, el quart aguantava heroicament, com l'últim guerrer defensant una posició irremeiablement perduda. Valentia, coratge, fe..., la qüestió és que el pilar de vuit no es va rompre fins que la nena coet el va coronar. Eufòria i admiració general. Uns grans Minyons.

A la Colla Jove Xiquets de Tarragona li va faltar un castell de nou pisos, tenint en compte el nivell de la diada, però es va endur cap a casa el bon regust d'haver descarregat el cinc de vuit, el primer de l'any després dels dos precedents que s'havien quedat a mitges. Els tarragonins van fer un pas endavant. Els Castellers de Terrassa, al seu torn, van estrenar el set de set, que van fer amb un enxaneta.

A Vic, els Capgrossos de Mataró van demostrar que estan ben encaminats per fer front a l'objectiu gamma extra per les Santes. En la seva millor sèrie de l'any, ahir van resoldre el tres de nou i el quatre de nou sabent patir en els moments difícils per controlar les construccions.


La

jornada

Minyons de Terrassa:

3/9f, 2/9fm, 4/9f, P/8fm(c)

Jove Xiquets de Tarragona:

3/8, 5/8, 4/8, 3P/5

Castellers de Terrassa:

5/7, 7/7, 4/7a, P/5


dissabte 9 juliol


esparreguera


18 h. pl. ajuntament


Cast. d'Esparreguera, Castellers de Barcelona i Castellers de Vilafranca


Dimecres, 29 de juny


Dissabte 2 de juliol


Diumenge 3 de juliol

La Bisbal exclou Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca no han estat contractats per actuar en la diada de la Bisbal del Penedès del 15 d'agost que ve, una de les cites més importants del calendari casteller. L'Ajuntament de la localitat del Baix Penedès, que ha reduït a la meitat el pressupost de la diada d'enguany (10.000 euros), va fer públic el cartell, amb la Colla Vella i la Colla Joves, a més dels Minyons de l'Arboç. Vilafranca es planteja convocar per al mateix dia una actuació a Cal Figarot amb l'objectiu d'aixecar-hi castells de gamma extra. Tota una contraprogramació.

Recomanem

Reus

Xiquets de Reus:

5/7, 4/8, 2/7, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà