Societat

Bateig del País d'Art i d'Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter

La seu administrativa de l'entitat es va inaugurar aquest dissabte passat a Prats de Molló

Alcaldes i diputats del Vallespir i del Ripollès van coincidir aquest dissabte 2 de juliol a Prats de Molló per reivindicar les relacions entre les dues vessants de la frontera. Prats de Molló és des de dissabte la seu administrativa del País d'Art i d'Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter. Però més enllà de les oficines que dirigirà des d'allà Aurélia Greiveldinger, dissabte es començaven a posar en pràctica les primeres activitats d'aquesta nova entitat, amb una sèrie de visites guiades a Beget i Camprodon (en català), i Prats de Molló (en francès), i una excursió a les fonts del Tec i del Ter.

El País d'Art i d'Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter és una estructura pionera: tot i que es crea sobre el model de les viles i països d'art i d'història avalats pel Ministeri de Cultura francès, és la primera vegada que es crea una entitat d'aquest tipus amb una dimensió transfronterera. Els municipis i agrupacions de municipis que a partir d'ara formen aquesta xarxa (valls del Ter, del Tec, Vallespir, vall de Camprodon i fins a Sant Joan de les Abadesses) tenen ara a la seva disposició l'eina amb la qual han de proposar una programació d'accions conjuntes per fomentar el seu patrimoni, en direcció als visitants, però també amb vista a la població local i molt especialment amb vista als joves amb accions educatives.

A l'acte oficial de llançament de l'entitat hi assistien els principals impulsors del projecte: Bernard Remedi, alcalde de Prats de Molló i la Presta, Francis Manent, president del Pays Pyrénées-Méditerranée, Esteve Pujol, alcalde de Camprodon i diputat al Parlament de Catalunya, Josep Coma, president en funcions de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Jacqueline Irles, diputada del Vallespir, i Antoine André, sotsprefecte de Ceret.

Tots van coincidir en la importància i el paper innovador d'aquesta entitat, i en el fet que ha de permetre reforçar i actualitzar unes relacions entre banda i banda de la frontera que sempre han existit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES