«Tornaríem a passar pel calabós»

El saltenc i el canetenc detinguts a Roma, Joan Casellas i Lluís Noguer, van arribar ahir a casa i van afirmar que, perquè el Barça guanyés una altra vegada la Champions, tornarien a passar pel mal tràngol que van viure

«Tornaríem a passar pel calabós si amb això el Barça tornés a guanyar la Champions.» Així de contundent és l'afició pel FC Barcelona de Joan Casellas i Lluís Noguer, els dos gironins que dimecres van ser detinguts a Civitavecchia, a 25 quilòmetres de Roma. La causa, dos ganivets que duien al cotxe: l'un per tallar pernil i l'altre que era l'eina de treball de la dona d'un d'ells. Després de totes aquestes peripècies i d'una experiència tan desagradable, ahir van arribar a casa i van ser rebuts com a herois.

Tothom els esperava al pati de Can Maret de Salt. Amics, família i mitjans de comunicació esperaven l'arribada de la furgoneta. Tot estava a punt per a la rebuda. Un piscolabis amb cava i una bandera del Barça i de Catalunya penjada al balcó, on hi havia un cartell en què es podia llegir «Benvinguts a casa, Joan, Tarrús, Àngel, Josep, Patau i Toni». També els havien preparat unes samarretes de regal. N'hi havia dues versions, una amb la inscripció «Presoners de Roma» i una altra amb «Benvinguts. Podia haver sigut pitjor». En aquesta última, al darrere hi havia una foto de Ronaldo amb la copa d'Europa. Amb tot a punt, la furgoneta es feia esperar. Havien dit que arribarien cap al migdia, a les 12, i a quarts d'1 avisaven que ja arribaven. Poca estona després apareixien. L'emoció es va desbordar aleshores. Abraçades, petons, plors. Tota la tensió acumulada durant quatre dies aflorava. Van arribar tots junts, els detinguts i els que no ho havien estat: Joan Casellas, de Salt; Lluís Noguer, de Canet d'Adri; els germans Àngel i Josep Martí, de Girona; Narcís Costa, d'Anglès, i Toni Soler, de Girona. Per a tots va ser dur, però més per als dos detinguts, lògicament. «El primer dia ens van tractar molt malament, no teníem ni una manta. Vam dormir en un calabós de 6 metres quadrats», explicaven. Sortosament, dijous s'havien mogut fils des de Catalunya i les condicions van ser una mica millors. El resultat del partit el van saber per dos nord-catalans que també havien estat detinguts i que van ser els seus companys de penes.

Tot i el cansament i l'emoció, no es van oblidar ahir d'agrair el suport de tothom, del club, de l'alcaldessa de Salt, de l'alcalde de Sant Julià de Ramis i del consolat d'Itàlia a Girona. Després d'haver anat a tantes finals del Barça, ara no podran entrar en cap esdeveniment esportiu que se celebri a Itàlia durant un any, però no els importa. Casellas ho va deixar clar: «No hi entraria mai més.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona