Societat

La vida social

Carretera i manta

Dos equips gironins participen al Mongol Rally, una ruta de 14.000 quilòmetres fins a Mongòlia

Han recaptat mil lliures que es donaran a una ONG quan arribin a la meta

Tenen catorze mil quilòmetres de viatge per endavant, sense cap ruta establerta i sense suport logístic. Només saben que han de sortir de la República Txeca i que han d'arribar a Ulaanbaatar, a Mongòlia. És l'aventura que han escollit fer dos equips de joves gironins que s'han apuntat al Mongol Rally, un viatge en què participen 450 equips de tot el món i que és conegut com el Dakar dels pobres.

Se n'aniran la setmana que ve, el dissabte dia 23, i surten des de Sant Pere Pescador. Són dos equips: el Micranois i l'Ekicat. El Micranois el formen Pau Torracabota, de Sant Pere Pescador, i Dani Sellés, de Vilamacolum, que tenen 25 anys. Marxen amb un Nissan Micra carregats amb peces del cotxe per si tenen pana, amb tendes de campanya per poder dormir i amb moltes ganes de passar-la bé. Els dos participants volen agrair als patrocinadors el suport que han rebut, sobretot a l'Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, però també a la resta dels més de vint patrocinadors i col·laboradors que els han volgut ajudar. Necessitaven diners, d'una banda per comprar el cotxe i arreglar-lo i, de l'altra, perquè han de recaptar mil lliures que es donaran a una ONG quan arribin a la meta. També se subhastarà el cotxe per donar els diners. Pel que fa a com s'ho faran per tornar: “Amb avió, però encara no tenim bitllet perquè no sabem quan tornarem, seran tres o quatre setmanes”, expliquen.

En Pau i en Dani tenen previst fer el camí juntament amb l'equip Ekitcat, que el formen Laia Roca, que és de la Palma de Cervelló, Marcos Vera, de Canet de Mar, i Pitu Pujol, que és de Figueres. Tenen 28 i 27 anys i tots tres viuen a Girona. Viatjaran amb la Keta, que és la furgoneta Seat Inca que els ha de dur a Mongòlia. Igual que els seus companys, també se'n van carregats i s'enduen bidons d'aigua i de gasolina, fogonet i el que calgui. Faran un diari del viatge a través del seu bloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró