Societat

Frédéric Mitterrand, favorable al memorial de Ribesaltes

El ministre de Cultura francès, en la seva visita a Sant Miquel de Cuixà per l'obertura del festival “Pablo” Casals, dóna suport al projecte a l'antic camp de concentració

Fins ara l'Estat es nega a participar-hi financerament

El president de la regió Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin, havia anunciat que demanaria al ministre de Cultura, Frédéric Mitterrand, que prengués posició sobre el projecte de memorial a l'antic camp de concentració de Ribesaltes. I el ministre ho va afirmar rotundament a Sant Miquel de Cuixà: “Encara no m'han fet arribar el dossier, però estic totalment d'acord amb el memorial”. Una afirmació que contrasta amb el bloqueig que el memorial de Ribesaltes pateix a París.

Aquest projecte dedicat a la memòria de les poblacions que van ser tancades al camp de concentració de Ribesaltes està totalment acabat, però no es pot realitzar ja que l'Estat es nega a donar la part del finançament que li pertoca, un 40 per cent. El projecte de memorial ha estat creat pel Consell General dels Pirineus Orientals amb el suport del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló. Les dues institucions estan governades pels socialistes i sembla que tenen força dificultats a poder fer assumir un projecte com aquest al govern estatal de la dreta del president Sarkozy.

Conveni amb el Festival “Pablo” Casals

Tal com era previst, a Sant Miquel de Cuixà va tenir lloc la signatura de la convenció plurianual 2011/2013 amb el Festival “Pablo” Casals. La convenció va ser signada pel ministre, pel president del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló Christian Bourquin i la presidenta del departament dels Pirineus Orientals Hermeline Malherbe. Mitterrand va fer la visita del monestir seguint les explicacions d'Olivier Poisson, president de l'associació cultural de Cuixà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT