El Punt Casteller

Vacances merescudes

Les colles es prenen un respir abans de l'esprint d'agost en un cap de setmana en què destaca la diada de Llorenç

Família, vacances, festa, platja i sol, si hi ha sort. Els castellers també són persones i, malgrat un ritme de diades vertiginós, també necessiten els seus caps de setmana de descans. Aquest acostuma a ser el cas del primer cap de setmana d'agost, tradicionalment amb poques cites importants i en què destaca clarament la diada de Llorenç del Penedès.

Així doncs, amb Minyons i Capgrossos ja de fa dies gaudint del seu mes de vacances i amb Vilafranca fent un petit descans després del seu festival de gammes extres, només les colles del Camp de Tarragona segueixen en peu de guerra. Aquest és el cas de la Jove de Tarragona, que sembla que mai se li acabin les piles, i dels Xiquets de Tarragona, que enguany s'incorporen en la destacada diada de Llorenç. Les dues es veuran les cares en aquesta població del Baix Camp, on compartiran plaça amb els Nens del Vendrell.

Atenció amb aquesta darrera colla, ja que si l'any passat ja van protagonitzar a Llorenç el seu primer intent de dos de vuit, enguany segueixen donant molta rellevància a aquesta diada. I és que després de descarregar dos cops el dos de set la setmana passada, aquest diumenge volen fer el primer quatre de vuit de la temporada. Els de vermell, a més, tenen la vista posada en el dos i el tres de vuit, i tot i que és poc probable que els portin diumenge a plaça, en el món dels castells no es pot descartar res.

Derbi tarragoní

Qui d'entrada porta el millor programa, però, és la Jove de Tarragona, que també vol anar d'estrena. I és que ja comptant amb tots els efectius que no tenien a Vilallonga, volen estrenar el dos de vuit, a part de plantar el cinc de vuit. El tercer castell podria ser el quatre de vuit, una estructura a treballar per pujar-la un pis més, tot fa pensar, per Sant Magí.

Amb la vista posada en Sant Magí també hi aniran els Xiquets de Tarragona, que tenen previst fer una altra clàssica de vuit a Llorenç, la mateixa actuació que justament volen fer dissabte als Pallaresos. Un bon rodatge per encarar la diada del 19 d'agost en què no s'estan de res, ja que treballen el cinc de vuit, el dos de vuit i el tres de nou.

Els Pallaresos (Tarragonès)
Dissabte 6 a les 19.30h, diada de festa major amb els Xiquets de Tarragona, els Nois de la Torre i els Castellers d'Altafulla.
Millars (Rosselló)
Dissabte 6 a les 18h a la plaça de braus, actuació castellera dins la Fira amb els Castellers del Riberal, els Tirallongues de Manresa i els Salats de Súria.
Grenoble (França)
Dissabte 6 a les 18.15h, al parc Paul Mistral, diada castellera del 24è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, amb la Colla Joves Xiquets de Valls.
Llorenç (Baix Penedès)
Diumenge 7 a les 13h, a la plaça de la Vila, diada de festa major amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell.
Vilafranca (Alt Penedès)
Diumenge 7 a les 12h, a la plaça Milà i Fontanals, diada dels Xicots de Vilafranca amb els Minyons de l'Arboç com a colla convidada.
La Riba (Alt Camp)
Diumenge 7 a les 19h, diada de festa major amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
APLAUDIMENTS

25 torres de nou

El dos de nou amb folre i manilles és el castell de gamma extra que s'ha assolit més vegades. Dissabte, però, els Castellers de Vilafranca van firmar tot un rècord, ja que van sumar la seva 50a torre de nou descarregada. Minyons en porta 27; la Vella, 5, i la Joves i Capgrossos, 1.

L'ANÈCDOTA

‘Concursis'?

Ja se sabia que el projecte de Josep Bargalló sobre el proper Concurs de Castells inclouria la seva realització en dues jornades i la possible integració del Concurset de Torredembarra dins la classificació del concurs general. La novetat ha estat, però, la seva proposta que alguna ciutat organitzi un concurs per a colles de sis. Hi haurà Concursis?

APLAUDIMENTS

Vilallonga, de nou

Ja tenim una nova plaça de nou. I a més a més, per partida doble, amb els tresos de nou que dissabte van fer a Vilallonga del Camp la Vella de Valls i la Jove de Tarragona. Tot això gràcies a aquella rivalitat i orgull propis del món casteller, tot un motor per mantenir viva aquesta activitat i per superar-se contínuament. I és que quan la Vella va saber que la Jove volia fer-hi un castell de nou, els rosats van mobilitzar tota la maquinària. El resultat: dues colles contentes i una nova plaça de prestigi. Tot un èxit!

Escalada lila i rosada

El cap de setmana passat va capgirar bona part dels primers llocs del rànquing casteller. Vella de Valls i Jove de Tarragona es van beneficiar de diades com la de Vilallonga o de Vilanova. Aquesta darrera, a més, va servir per confirmar el regnat verd, amb dos nous gammes extres que els allunyen encara més dels seus principals perseguidors: els Minyons de Terrassa.

La pujada més interessant la va fer, però, la Vella de Valls, que va superar els Capgrossos amb un altre tres de nou. Qui es va embutxacar més punts de cop, però, va ser la Jove de Tarragona, amb dos tresos de nou més, que els van permetre superar també els mataronins i fregar els talons a la Vella de Valls (per motius de tancament d'edició, als rosats no se'ls comptabilitza aquesta setmana l'actuació de Firagost).

Així, els de Mataró, tot i formar part de les tres colles que han fet enguany gammes extres, s'han vist relegats al cinquè lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona