Societat

Societat

La retirada dels dos arbres de la plaça enfronta nadius i nouvinguts de Gaüses

Els veïns nouvinguts reclamen, amb pancartes, que retornin els dos arbres on eren

Plantats fa quatre anys, els nadius no els volen

La retirada dels dos joves arbres de la plaça principal de Gaüses, al terme municipal de Vilopriu, ha creat un conflicte entre els poc més de 50 veïns del petit poble empordanès. Mentre una part dels veïns, especialment els nouvinguts, provinents de Barcelona, reclamen que es tornin a col·locar els arbres, els veïns nadius es mostren totalment en contra de la reposició dels arbres.

La distància entre tots dos col·lectius del poble s'ha posat de manifest quan els nouvinguts han col·locat pancartes a les seves façanes per demanar on són els arbres. En total hi ha sis pancartes a diverses cases del poble, reformades de fa poc, com és la de Roser Capdevila, autora de Les Tres Bessones. A més, per fer més pressió, han fet arribar la seva problemàtica als mitjans de comunicació. “Volem que es tornin a plantar els arbres per recuperar la funció de la plaça, com a espai públic de trobada”, va dir la veïna Montse Martínez.

La presència de la premsa no ha agradat gens a la gent del poble de tota la vida, i més quan veia la plantada dels dos arbres com “un disbarat”, segons va explicar en Pere, un pagès que viu a la mateixa plaça.

I aquesta és la posició del regidor d'Urbanisme i veí de Gaüses, Pere Pulido, que va justificar l'eliminació dels arbres perquè “feien nosa”. Nosa al camió de les escombraries, a l'autocar escolar i als camions de transport d'animals per girar. Però també, segons Pulido, per seguretat, perquè a les tanques que envoltaven els arbres, que servien per protegir-los i, al mateix temps, per seure-hi, els infants que jugaven a la plaça s'hi podien fer mal, ja que els cantells no estaven arrodonits. “Aquesta és la versió dels nadius, del poble autèntic”, va afirmar Pulido per justificar l'eliminació dels arbres.

Pulido no vol que Gaüses acabi com Sant Mori amb les campanes, seguint el refrany de fora vingueren i de casa ens tragueren. L'alcalde, Fermí Pi, no va voler manifestar-se sobre aquest tema fins a escoltar la versió dels que volen la reposició dels arbres. “No vull posar llenya al foc”, va dir l'alcalde. La reunió de Pi amb els veïns a favor dels arbres està programada per dilluns.

LA XIFRA

2
arbres
són el motiu que enfronta els veïns del petit poble de Gaüses, del terme municipal de Vilopriu.

EL PERSONATGE

Roser Capdevila,
creadora de la sèrie ‘Les tres bessones', és una de les veïnes que tenen casa al poble i ha decidit penjar pancartes a favor dels arbres; en concret, dues.

LA FRASE

Els del poble, els de tot l'any, estan en desacord amb la plantada dels dos arbres a la plaça
Pere Pulido
regidor d'urbanisme de gaüses


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona