Societat

Baixen les temperatures, tot i que es mantenen per damunt de 35 graus

Protecció Civil manté l'alerta per altes temperatures

Les previsions indiquen que les temperatures tendiran a baixar de forma lenta i progressiva fins a divendres que ve

L'onada de calor que afecta a Catalunya des de divendres passat ha començat a remetre en les últimes hores, però tot i així el termòmetre encara ha superat avui els 35 graus en molts punts, en especial en les comarques d'interior, on Protecció Civil manté l'ale0rta per altes temperatures.

En concret, a la província de Lleida, a més dels 36,1 registrats a Lleida capital, destaquen els 37 d'Alcarràs, els 36,4 d'els Alamús, o ja en àrees prepirinenques, els 34,8 de la Pobla de Segur, segons dades provisionals del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

A l'interior de la demarcació de Barcelona s'han registrat temperatures com els 37,9 d'Artés o els 37,4 del Pont de Vilomara, mentre que a Barcelona ciutat, el termòmetre ha arribat als 34,3 a l'estació de la Zona Universitària.

Amb 36,3, Girona ha estat avui la capital catalana amb les temperatures més altes, per damunt fins i tot de les màximes registrades en altres municipis d'aquesta demarcació, com els 36,2 de Serra de Daró o els 36,1 de Fornells de la Selva.

A Tarragona ciutat s'han assolit els 31,4, mentre que a la resta de la província, sobresurten alguns registres de les comarques d'interior: els 35,8 de Vinebre i els 34,8 de Torroja del Priorat.

Les previsions de l'SMC indiquen que les temperatures tendiran a baixar de forma lenta i progressiva fins a divendres que ve, a la vegada que la probabilitat de precipitacions augmentarà a les comarques del Pirineu i el Prepirineu al llarg dels dies.

A la resta del territori català la nuvolositat serà escassa, tot i que es preveuen alguns intervals de núvols baixos en punts del litoral, especialment durant les hores nocturnes, i creixeran les nuvolositats en punts de muntanya durant les tardes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona