Societat

VIDA SOCIAL

Últims repics a Sant Mori

Les campanes del poble deixaran de tocar de nit el 19 de setembre

L'Ajuntament ha de complir la decisió del TSJC, que les fa callar

Les nits de Sant Mori viuran aquest setembre els últims repics de les campanes de l'església del poble. De fet, ja hi ha fixada una data en què el so del campanar deixarà de tocar quarts i hores entre les dotze de la nit i les vuit del matí. L'Ajuntament ha decidit que les campanes deixin de tocar el 19 de setembre per complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que les obliga a callar de nit després de la denúncia del propietari del castell. L'Ajuntament no està d'acord amb la decisió judicial però ja va dir en el seu moment que “acatarà” la sentència.

La decisió del TSJC es va conèixer a principis de juliol i a l'Ajuntament la sentència va arribar-hi uns dies més tard. Un cop rebut el document, l'Ajuntament tenia dos mesos per complir l'ordre del jutge. Finalment, doncs, aquest mandat s'obeirà d'aquí a uns disset dies. Mentrestant, l'alcaldessa, Modesta Cucurull, continua treballant per trobar una sortida legal que permeti que les campanes segueixin repicant de nit com han fet sempre a Sant Mori. De fet, la major part dels veïns d'aquest petit municipi altempordanès vol que sigui així i l'alcaldessa va dir en el seu moment que el seu poble és “un poble sorprès, decebut i dolgut” per la decisió del jutge.

La denúncia es va presentar fa uns anys perquè els amos del castell, que fan servir l'edifici com a apartament turístic, es queixaven que els seus clients no podien dormir a la nit. Segons aquests veïns, la negativa de l'Ajuntament a parar les campanes els va fer anar per la via judicial. Tot i que inicialment, un jutjat de Girona no va donar la raó als propietaris, sí que ho va fer el TSJC en resposta a un recurs presentat pels propietaris del castell.

Ara, l'única via que tindria l'Ajuntament de Sant Mori és anar al Tribunal Constitucional ja que la sentència del TSJC és ferma i no es pot recórrer. L'alcaldessa ha dit que encara ho estan valorant i ho decidiran aquest mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona