El Punt Casteller

Castells amb senyera

Les colles s'aboquen en una diada on destaca el derbi vallenc

Cap de setmana àlgid per a les colles d'arreu del país que celebren la diada nacional alçant castells i pilars. Tot i el fart d'actuacions previstes per a aquest cap de setmana, les colles es prendran aquesta Diada d'una manera més lúdica i reivindicativa, deixant les grans fites i el castells d'alt nivell per més endavant. Valls, però, sempre és l'excepció. I és que al bressol casteller cada diada on es troben les dues colles rivals és una batalla. Així, dissabte al vespre, amb motiu de la Diada, Joves i Vella es tornaran a veure les cares en una actuació on es preveuen castells de nou. La més ben situada és, sens dubte, la Vella de Valls, que a més hi arriba en un bon moment de forma. Els de Manel Urbano volen fer com a mínim un castell de nou i tenen la resta del programa per definir. A l'altra banda tindran una Joves de Valls que no va sortir tan ben parada com voldria de Sant Fèlix. Tot i així, volen aprofitar la diada per trencar els dubtes amb el cinc de vuit i seguir treballant el dos de vuit folrat amb vista a pujar-lo un pis més de cara a Santa Tecla. Tot i que d'entrada no descarten un castell de nou, els vermells sempre han tingut manca de camises en aquesta actuació.

Els castells de la gamma alta de vuit també sovintejaran a Tarragona el dia 11 a la tarda. D'una banda, els Xiquets volen tornar a repetir el cinc de vuit i, fins i tot, no descarten també fer-lo el dia anterior a la Pobla de Montornès. Aquest mateix castell tindrà cabuda en l'actuació de la Jove, una colla que a més vol sumar-hi el dos de vuit folrat.

Guissona vol ser de vuit

Després de no poder-lo provar a Agramunt, els Margeners de Guissona volen intentar el seu primer quatre de vuit de la història. Tot i així, depenen de l'evolució dels castellers tocats en la caiguda del dos de set de la setmana passada.

A la mateixa plaça els acompanyaran uns Capgrossos de Mataró que tot fa pensar que tindran en el dos de vuit el seu castell màxim. Tot i així, no descarten provar el quatre de nou folrat.

Valls (Alt Camp)
Dissabte 10, a les 20.30 h, a la plaça del Blat, actuació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.
La Pobla de Montornès (Tarragonès)
Dissabte 10, a les 18 h, diada de festa major amb els Xiquets de Tarragona i Castellers d'Altafulla.
Guissona (Segarra)
Diumenge 11, a les 12 h, a la plaça Major, diada de festa major amb els Margeners de Guissona, els Nens del Vendrell i els Capgrossos de Mataró.
Montblanc (Conca de Barberà)
Diumenge 11, a les 12.30 h, a la plaça Major, diada de la festa major de la Serra amb els Torraires de Montblanc, els Minyons de l'Arboç i els Castellers d'Esplugues.
Tarragona (Tarragonès)
Diumenge 11, a les 19.30 h, a la rambla Nova, actuació amb motiu de la Diada amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Xiquets del Serrallo, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona.
XIULETS

Cal ‘guiri'

Són moltes les places amb força presència de turistes, sobretot les costaneres. Aquest cap de setmana Cambrils va ser l'exemple dels aplaudiments abans d'hora de les persones que no tenen coneixements castellers. Se'ls ha de fer arribar, però, de bones maneres, que no es pot aplaudir abans que els nens facin l'aleta, ja que els poden crear inseguretat i, a més, despisten la resta de castellers.

L'ANÈCDOTA

La Vella, al Vendrell

Just després de la diada de Sant Fèlix, els responsables de la Colla Vella van fer saltar la sorpresa anunciant que actuaran a la diada de Santa Teresa del Vendrell. Aquesta jornada, que per cert sempre comença amb retard, passarà a tenir quatre colles en comptes de tres. El més excepcional, però, és que d'aquesta manera es trenca l'antiga rivalitat entre la Vella i el Vendrell, que als anys seixanta i setanta va ser motiu de tota mena de picabaralles encara recordades pels més veterans.

APLAUDIMENTS

Castells a Ribes

El món casteller està en un bon moment i la prova és que aquest cap de setmana actuaran per primer cop els Castellers de les Roquetes. Ho faran a la seva vila, Sant Pere de Ribes, i porten en cartera el tres, el quatre i el dos de sis. El color de la camisa és gris.

Setmana verda

Ha estat la setmana dels verds, i és que els Castellers de Vilafranca han sumat en cinc dies d'actuacions uns històrics 6.000 punts i, en un altre nivell, els Castellers de Sabadell han fet història situant-se al vuitè lloc del rànquing gràcies al seu dos de vuit amb folre carregat, desbancant ni més ni menys que els Castellers de Sants.

Aquestes, però, no han estat les úniques novetats d'un cap de setmana que ha deixat molts punts al sarró de les colles grans. Minyons, amb una nova actuació de gamma extra, n'ha sumat 2.000, i la Vella, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls, un miler de punts. Tot això gràcies a les actuacions del Catllar, l'Arboç i, sobretot, Sant Fèlix. Així, els liles van repetir la millor actuació de l'any i rosats i vermells van firmar les seves respectives millors actuacions d'aquesta temporada.

En el rànquing també hi ha hagut un altre moviment, i és que els Castellers de Lleida han avançat els de Gràcia gràcies al dos de vuit carregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona