Societat

Intent fallit d'atemptat a Portvendres

Una bomba artesanal descoberta i desactivada en un habitatge en construcció d'una urbanització entre Portvendres i Cotlliure

Vuit bombones de gas connectades a un dispositiu artesanal per fer-les esclatar van ser localitzades fortuïtament per uns obrers dimecres al vespre en els fonaments d'una casa en construcció al terme de Portvendres. Els gendarmes de la brigada de recerques de Ceret i els bombers van bloquejar la zona, a la part alta de la població, fins a l'arribada de la secció d'investigacions i dels especialistes en explosius amb base a Montpeller, que van desactivar la bomba.

La casa objecte de l'atemptat fallit està situada en una zona que s'està urbanitzant des de principi d'enguany, amb dotze construccions al cim de la carena entre Portvendres i Cotlliure a l'indret conegut pels habitants com a Creu Blanca. Fins avui no es coneixia cap oposició ni política ni ecologista a aquesta urbanització anomenada Les Portes de Venus. Durant els anys noranta sí que va existir una oposició a la construcció de noves urbanitzacions a les carenes que envolten Portvendres i Cotlliure.

El que causa polèmica amb la construcció de noves cases en aquesta urbanització és que “taparan la vista al mar” per a les cases ja existents, segons han explicat alguns veïns.

“No és cap atemptat terrorista”

El procurador de la República Achille Kiriakides ha afirmat que “amb les constatacions fetes pels especialistes que han analitzat l'artefacte explosiu no es pot fer cap lligam amb una activitat terrorista”. Totes les cases de la urbanització van ser evacuades per les forces de l'ordre –sobretot les que tindrien “la vista a la mar tapada”– per a verificar si no hi havia altres artefactes explosius amagats.

A la Catalunya del Nord no hi ha cap organització ni política ni ecologista que hagi utilitzat, en els darrers vint-i-cinc anys, mètodes violents contra l'especulació immobiliària. Aquest tipus d'atemptats han sovintejat al País Basc del Nord i, sobretot, a Còrsega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona