Societat

Tripleta a Figueres

ACTUACIÓ BRILLANT · Els Castellers de Vilafranca descarreguen dos castells de nou i la catedral a la capital de l'Alt Empordà Millor sèrie · La Joves de Valls fa el quatre de vuit a Manacor, en la diada dels Al·lots de Llevant

Els penedesencsvan firmar la tripleta amb dos castells de nou i, el dia abans, n'havien fet un altre
Els Al·lots van ferla seva millor actuació amb el 5 de 7 i les estructures del 4 de 7 i de 3 de 7 amb agulles al mig

Els Castellers de Vilafranca es van convertir en els animadors d'un cap de setmana de baixa intensitat castellera. Els verds van actuar per partida doble, dissabte a la Bisbal del Penedès –en una actuació amb rerefons– i ahir a Figueres, amb motiu del 15è aniversari de la colla local, on els penedesencs van firmar una tripleta amb dos castells de nou. El dia abans, ja n'havien fet un.

En una plaça de la Vila de Figueres amb un bon ambient de públic, una concurrència que va col·laborar activament amb els Castellers de Vilafranca per formar el peu dels seus castells folrats, els verds van obrir la seva brillant actuació amb un tres de nou amb novetats tant al tronc com al folre i del qual no se'n poden extraure gaires conclusions de cara al castell de deu pisos que volen fer per Tots Sants. En segona ronda, Vilafranca va apostar pel quatre de nou, que es va resoldre amb esforç i experiència i va arrodonir la feina amb el cinc de vuit, prova del cinc de nou que –atenció–, la colla vol dur a Sitges (22 d'octubre). Vilafranca es va acomiadar amb el pilar de set. La diada de Figueres va comptar també amb la presència dels Castellers de Barcelona i la colla local. Els barcelonins van encapçalar el seu triplet amb un meritori quatre de vuit mentre que la Colla Castellera de Figueres, per la seva banda, va recuperar el quatre de set amb l'agulla per firmar la seva millor actuació de l'any.

Tres de nou a la Bisbal

La història de dissabte a la Bisbal del Penedès, té la seva gràcia. La Societat Recreativa Bisbalenca –l'entitat tradicionalment encarregada d'organitzar la diada castellera de la Mare de Déu d'Agost, fins que l'alcalde de la localitat els va retirar aquesta responsabilitat–, va descobrir una placa a la façana de la seva seu social, al carrer Doctor Robert, commemorativa del cinc de vuit amb l'agulla que l'any passat hi havien aixecat els Castellers de Vilafranca, exclosos enguany –per l'alcalde– de la diada del 15 d'agost.

Per preparar l'acte, el portaveu de l'entitat bisbalenca, Salvador Farré, li va preguntar al cap de colla de Vilafranca si es conformaria amb fer el pilanet de cortesia o si mobilitzaria tota la colla per fer una actuació, “la que no van poder fer el dia quinze”. Miret va comminar Farré a tenir a punt tot l'operatiu –servei d'ambulàncies, indispensable– perquè pensava anar a la Bisbal “a fer el tres de nou”.

Dit i fet, els verds es van presentar a la castellera localitat del Baix Penedès disposats a oferir a l'afició bisbalenca un programa de primer nivell. Després d'obrir la sèrie amb el quatre de vuit, els vilafranquins van descarregar un tres de nou molt treballat, el primer del seu intens cap de setmana, i van completar la festa amb el primer també cinc de vuit, que ahir van repetir a Figueres.

Diada dels Al·lots

D'altra banda, a Manacor es va celebrar una de les actuacions més destacades del calendari mallorquí, la diada dels Al·lots de Llevant a la plaça Sa Bassa. Cal dir que, per diverses circumstàncies, la present no és la millor temporada de les colles mallorquines, que ni en el cas dels Al·lots com tampoc dels Castellers de Mallorca estan rendint com en campanyes anteriors.

Aquest dissabte, els Al·lots de Llevant es van apuntar la seva millor actuació de l'any amb el cinc de set i les estructures del quatre de set i de tres de set amb agulles al mig. En el cas del tres, era el primer del seu historial. Els Castellers de Mallorca van tenir en el cinc de set el seu castell més destacat, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls, que encapçalava el cartell de la diada, va formar la millor sèrie amb el quatre de vuit al capdavant.

DISSABTE La Bisbal del Penedès
Castellers de Vilafranca:
4/8, 3/9f, 5/8, vano de 5
Manacor
Joves Xiquets de Valls:
3/7, 4/8, 4/7a, 2P/5
Al·lots de Llevant:
/7a, 5/7, i3/7s, 3/7a, vano de 5
Castellers de Mallorca:
4/7, 5/7, 4/7a, 2P/5
DIUMENGE Figueres
Castellers de Vilafranca:
3/9f, 4/9f, 5/8, P/7f
Castellers de Barcelona:
5/7, 4/8, 4/7a, P/5
Colla Castellera de Figueres:
3/7, 4/7a, id4/7, 4/7, P/5
Els Bordegassos es retroben amb el carro gros
La diada Albert Salvany (dissabte a Vilanova i la Geltrú) va permetre els Bordegassos de Vilanova segellar la seva millor actuació de l'any, amb el primer quatre de vuit (des del 2006 que no el completaven) a més del dos de set. Gràcia s'hi va lluir amb el tres de vuit i el quatre de vuit, a més del dos de set.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà