Societat

Baix Penedès

Autocars Penedès, en una situació “difícil” pels deutes dels ajuntaments

L'empresa reclama el pagament dels serveis al consistori de Creixell des de fa dos anys i al del Vendrell des de fa un any

Les empreses, en canvi, són complidores

Autocars Penedès, l'empresa de serveis de transport públic i privat amb seu al Vendrell i amb línies regulars de viatgers al Vendrell, Creixell, Roda de Berà, Tarragona i a Port Aventura, entre d'altres, passa una situació difícil a causa, en gran part, dels deutes que les institucions públiques tenen amb l'empresa. Segons ha confirmat el conseller delegat de l'empresa, Manel Sivill, Autocars Penedès té factures pendents des de fa dos anys amb l'Ajuntament de Creixell i des de fa un any amb el del Vendrell pels serveis que fan.

Els responsables de l'empresa ja han fet saber als consistoris que l'impagament dels serveis els està provocant problemes de liquiditat i que podria posar en perill el futur de l'empresa. Mentre que en el cas de Creixell no s'ha acordat encara la forma de pagament, al Vendrell –d'on depèn un 25% de la facturació– s'està negociant una sortida i s'ha pactat una rebaixa del servei a la meitat, integrant en el mateix servei el bus escolar i l'urbà, “i per tant la qualitat del servei”. Segons ha explicat Sivill, les institucions es retarden en els pagaments “però el servei no es pot retardar”. “Les úniques que compleixen, i sort en tenim, són les empreses privades a les quals donem servei, que paguen al dia.” Autocars Penedès té 58 treballadors per fer els serveis de l'hivern, però la plantilla es redueix a 46 empleats durant els mesos d'estiu, quan no hi ha serveis de transport escolar.

LA XIFRA

2
són els anys de deute
que acumula l'Ajuntament de Creixell amb l'empresa de transport.

LA FRASE

La sort que tenim és que les empreses privades a les quals donem servei sí que paguen al dia
Manel Sivill
Conseller delegat d'Autocars Penedès

El Vendrell deu 22 milions als proveïdors

L'Ajuntament del Vendrell té un deute de 61 milions amb els bancs i de 22 amb proveïdors. El govern (CiU, el PSC, el PP i Junts pel Vendrell) aprovarà en el ple del 20 d'octubre un crèdit ICO d'1,4 milions per pagar proveïdors, i treballa per presentar al gener un pla per fer front de manera gradual als pagaments, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Joan Maria Diu (CiU).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol