Societat

La ganga venç la pluja

Els ciutadans reclamen que la iniciativa continuï en els propers anys

“Avui pujaran a sis o set llocs; la resta de dies és impensable. Val la pena aprofitar-ho”

Ni el vent, ni la pluja ni els grans bassals de la Devesa van aturar les famílies disposades a aprofitar i esprémer al màxim la tarda anticrisi, amb les atraccions a un sol euro. La treva de mitja tarda de pluja va permetre que moltes famílies amb els seus fills aprofitessin la sortida de l'escola per anar a les Fires i aprofitar els preus de ganga. Així ho admetia la Maria del Mar de Salt, que va aprofitar la novetat d'aquest any per arribar a la Devesa amb les seves dues filles, la Paula i la Cristina. “Hem dubtat pel temps, però surt molt a compte”, explicava, i admetia que amb les atraccions a un euro “potser pujaran a sis o set llocs, cosa que és impensable la resta de dies”. La Maria del Mar no en té cap dubte: “Ho haurien de fer cada any.”

En algunes escoles els pares es van posar d'acord per anar plegats cap a la Devesa en sortir de les classes. Era el cas de la Griselda, que amb diverses mares i pares més van portar fins a 11 nanos de primer de l'Annexa de Girona per aprofitar les gangues de Fires entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre. “La idea és molt bona, llàstima del temps”, deia la Griselda quan començava a ploure de valent al voltant de quarts de set. Tot i això, no en tenia cap dubte: “Cal repetir-ho altres anys i potser seria bo fer-ho dues tardes.” En el seu cas, admetia que gairebé la dotzena de nanos ja havien pujat a cinc atraccions diferents i que més tard tenia previst tornar-hi amb els de la classe de quart.

El vent i la pluja que van arrencar amb força a mitja tarda ben segur que va restar afluència de gent, en especial els avis i àvies, que amb la perspectiva de ruixats devien fer-se enrere. Tot i això, la possibilitat de gaudir sense patir per la butxaca va fer que molts decidissin aguantar sota el paraigua la pluja i permetre que els fills pugessin a més atraccions. Les més beneficiades van ser les atraccions infantils, per bé que també algunes de destinades als grans tenien força requesta.

Menys bé ho veien alguns firaires, que malgrat l'èxit d'ahir assenyalaven: “Molt bé, avui és ple, però això repercutirà en altres dies; potser s'hauria de fer un cop acabades les Fires.” Malgrat tot, hi posaven bona voluntat per fer content l'Ajuntament i les famílies, i per ells és prioritari que el cap de setmana faci bon temps per arrodonir el final de temporada i fer calaix a preu normal.

Crisi pels altres dies

“La fira de Girona és una de les fires més importants de Catalunya, fins i tot més que la de Barcelona. Forma part de la gran ruta d'arreu de l'Estat, juntament amb Pamplona, Saragossa, València, Palma, Sevilla, Jerez...” Juan Ruiz és el propietari de l'atracció Motokarts i fa 33 anys que ve a les Fires de Sant Narcís. De tota manera, Ruiz considera que els firaires han de pagar moltíssim per establir-se a la Devesa. “No s'ha de confondre una gran fira amb afluència de públic amb beneficis. Anem a pobles més petits que ens són més rendibles”, assegura Ruiz. Manolo Juan, de l'atracció La V, entén que amb la crisi la gent passeja, però li costa gratar-se la butxaca. “La gent no té ni un euro i no ve a gastar-se els diners aquí.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona