Societat

Activen la prealerta de l'Inuncat per l'augment del cabal de rius

L'avís per la persistència de les pluges afecta les comarques de Girona i Barcelona

Les previsions indiquen que les pluges continuaran en les pròximes hores i que poden acumular als 100 litres a l'Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Vall d'Aran

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat en fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la persistència de les pluges, que fan augmentar el cabal de rius per sobre del normal, especialment a les zones de les demarcacions de Girona i Barcelona.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la proximitat de rius i rieres, sobretot als municipis de les comarques de l'Alt i Baix Empordà, la Seva, el Gironès, Pla de l'Estany i el Maresme.

Les previsions indiquen que les pluges continuaran persistint en les properes hores i poden arribar a acumular els 100 litres a les comarques de l'Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Vall d'Aran. Les precipitacions seran continuades i les acumulacions més importants s'enregistraran al vessant nord del Pirineu. Per sobre dels 2.500 metres és possible que s'acumulin més de 40 centímetres de neu.

La Direcció General de Protecció Civil ha fet arribar aquest avís de prealerta als municipis i autoritats locals per tal que prenguin les mesures preventives corresponents. Es demana especial precaució en la proximitat de rius i rieres i evitar creuar guals o passos subterranis, excepte que estiguin degudament senyalitzats i segurs.

També cal tenir en compte que la mobilitat a les carreteres augmenta en ser diumenge i que els conductors han de ser especialment curosos si circulen per carreteres secundàries o camins propers a algun riu o riera.

El Muga, el més abundós


El riu Muga és el que presenta un cabal més abundós i cal tenir precaució en la carretera entre Vilanova de Muga i Vila-sacra, als municipis de Peralada i Castelló d'Empúries. Aquest avís també es fa extensiu als municipis de La Jonquera, Agullana i Cabanes per l'augment de cabal dels afluents del Llobregat de Muga, segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona