Societat

METEOROLOGIA

Activada la prealerta per inundacions

Protecció civil activa fase de prealerta per l'aigua acumulada als rius de les comarques gironines

Cau part del sostre de la confraria de Blanes

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va activar ahir en fase de prealerta el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat, per l'augment del cabal dels rius i la persistència de les pluges a les comarques gironines. Protecció Civil va aconsellar elevar les precaucions al pas de rius i rieres, especialment a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany. L'augment del cabal dels rius és notable a poblacions com ara la Jonquera i Girona. A més, l'acumulació d'aigua ha deixat nombrosos camps totalment inundats a la demarcació.

L'acumulació d'aigua de les pluges també va fer caure part del sostre de la confraria de pescadors de Blanes, sense que es produís cap dany personal.

A Girona, la policia local va rebre un avís a quarts d'onze del migdia a través del qual s'alertava d'una esllavissada de terra al carrer Emili Grahit, a l'altura del Parc Científic i Tecnològic. L'esllavissada no va provocar cap dany personal però va obligar els bombers a netejar la zona i es va haver de tallar la via en prevenció d'altres possibles corriments. El lloc afectat és un punt d'accés d'entrada i sortida de la ciutat, per la qual cosa s'han habilitat desviaments a la zona de la Creueta, en concret, i a la rotonda del Parc i també al carrer Ullastret.

Els Bombers van rebre a la demarcació de Girona un total de 45 avisos, però només una part dels incidents van requerir finalment l'actuació dels bombers. En tots els casos, va ser per atendre incidències a la xarxa viària, a causa de la caiguda de pedres, arbres i branques.

Pel que fa a la previsió de precipitacions, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la pluja persistirà fins demà de manera continuada i es preveuen acumulacions de fins a 100 litres per metre quadrat avui dilluns en comarques com l'Alt i el Baix Empordà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran. Així mateix, es preveu que s'arribi fins a 45 centímetres de gruix de neu a partir dels 2.500 metres.

LA XIFRA

45
avisos
van rebre els bombers, tot i que només algunes de les incidències en van requerir l'actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona