Societat

L'alerta del pla Inuncat es manté fins a primera hora de la tarda

Tallada la C-55 i pas alternatiu en dues carreteres més per esllavissades causades per la pluja

El Servei Català del Trànsit demana que s'extremi la precaució en la conducció

L'episodi de pluges que des d'aquest dimarts afecta Catalunya ha causat el tall de l'accés de la C-58 a la C-55, al seu pas per Monistrol de Montserrat i obliga a donar pas alternatiu a la GI-681 a Tossa de Mar i a la N-141e a Bescanó per esllavissades. A més, el trànsit està restringit per inundacions a la GI-600, a Tordera. Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit ha demanat que s'extremi la precaució en la conducció davant les condicions meteorològiques. Mentrestant, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada l'alerta del pla Inuncat per pluges de forta intensitat fins a primera hora de la tarda.

Les previsions indiquen que és molt probable que fins a primera hora de la tarda de dimecres se superi el llindar de 100 l/m2 a les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, Osona, Pla de l'Estany, la Selva i el Vallès Oriental.

Entre les mesures que el SCT proposa per evitar accidents davant les condicions meteorològiques adverses, hi ha respectar els límits establerts i moderar la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, frenar amb suavitat i previsió i circular amb primera i lentament en cas d'haver de travessar un bassal gran i, un cop passat aquest, comprovar l'eficàcia dels frens.

Trucades al 112


Pel que fa els avisos, el 112 ha atès des de l'inici de l'episodi de pluges la matinada de dimarts a dimecres i fins a les 07.00 d'avui un total de 437 trucades relacionades amb problemes causats per les precipitacions.

Entre les incidències de la passada nit destaca el desbordament parcial del riu Fluvià a La Vall d'en Bas, sense causar afectacions. També diverses esllavissades i caiguda d'arbres a Blanes, Pobla de Claramunt, Poboleda, Lloret de Mar, Brunyola, Viladecavalls i d'altres, en cap cas de rellevància.

Pel que fa els Bombers de la Generalitat, fins a les set del matí han rebut 22 avisos a la demarcació de Girona -15 dels quals s'han traduït en actuacions- i 15 a la Metropolitana Nord ( dels quals s'han fet només 6 actuacions). La major part dels avisos ha estat per neteja de vies, petites esllavissades i caiguda d'arbres, entre d'altres.

Anit, a Blanes una esllavissada va arrossegar uns pals que sostenen cablejat elèctric i dos arbres que van quedar inestables sobre dues cases utilitzades com a segones residències i que estaven buides. L'arquitecte municipal va acordar amb bombers que senyalitzarien la zona i avui s'hi treballaria amb una grua.

Al llarg d'ahir des de les 07.00 i fins les 22.00, bombers va rebre 163 avisos, cap de rellevant, destacant les zones de Tarragona, Metropolitana Nord i Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida