Societat

Protecció Civil demana extremar la precaució a l'Ebre per les acumulacions d'aigua

Es manté l'alerta del pla Inuncat al sud de Catalunya, on s'han recollit fins a 213 litres a Mas de Barberans

Delgado ha demanat als ciutadans que extremin les precaucions en la mobilitat en un dia com avui d'eleccions generals.

Protecció Civil ha demanat que s'extremin les precaucions a les comarques de les Terres de l'Ebre on aquesta passada nit hi ha plogut de forma molt intensa i s'han acumulat quantitats importants d'aigua. Aquestes precipitacions van començar aquest dissabte a la tarda i van superar el primer nivell d'avís del Servei Meteorològic i, fins i tot, el nivell més elevat en alguns punts com a Mas de Barberans on s'hi ha recollit 213 litres fins aquest matí. Segons ha indicat el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, es manté l'alerta del pla Inuncat a les Terres de l'Ebre, sobretot a les comarques del Montsià, Terra Alta i Baix Ebre.

Delgado ha explicat que durant la nit passada les pluges han produït diverses incidències a la xarxa viària, però que aquest matí la situació es va normalitzant. No obstant, ha ressaltat que encara hi ha afectacions a la N-340 a Tortosa, a l'accés a l'AP-2 des de la C-14, i en alguna carretera d'àmbit més local.

El subdirector de Protecció Civil ha subratllat que el nombre d'incidències a causa de les fortes pluges “no és molt important” en comparació amb el gran volum d'aigua que ha caigut. Ha destacat que els Bombers de la Generalitat han dut a terme trenta sortides a les Terres de l'Ebre, on s'han rebut també i 40 incidents a través del telèfon d'emergències 112.

A banda, de les Terres de l'Ebre, també s'han produït acumulacions importants d'aigua a l'Alt Empordà, on s'han recollit 119 litres a Portbou.

Delgado ha demanat als ciutadans que extremin les precaucions en la mobilitat en un dia com avui d'eleccions generals. Ha recalcat tenir una especial precaució a la zones properes a rius i rieres i en punts baixos de les vivendes on s'hi poden acumular grans quantitats.

Aquest diumenge al matí s'ha reactivat l'episodi de pluges al sud del país, que s'allargarà fins aquest migdia, però caldrà veure com evoluciona al llarg del dia, segons han puntualitzat des de Protecció Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA