Societat

Protecció Civil realitza un simulacre d'alerta química a 36 municipis

Les 83 sirenes adscrites a la xarxa d'avisos del Plaseqcat es posen en funcionament aquest matí

L'exercici té l'objectiu familiaritzar la població amb l'avís i minimitzar el temps de resposta

Protecció Civil posarà en funcionament aquest matí totes les sirenes adscrites al Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat).

Les proves es duran a terme aquest divendres a 36 municipis de Catalunya i el so de les alarmes cobrirà una extensió de 137 km2, la majoria de la qual de superfície urbana i industrial.

Les 83 sirenes del xarxa general d'alarmes formen part del sistema de gran abast d'avís a la població que contempla el Plaseqcat en els poblacions exposades al risc d'un d'accident químic greu.

Es tracta de la segona prova de so del sistema que es realitza aquest 2011 i forma part d'un seguit d'exercicis que es fan de forma conjunta i periòdica a tot el país. El seu l'objectiu és conscienciar i familiaritzar la població amb aquests tipus de senyals d'alerta i minimitzar el temps de resposta.

Les alarmes del Plaseqcat permeten avisar els ciutadans perquè prenguin la mesura de protecció més segura, que és confinar-se a l'edifici més proper fins a la finalització de l'avís.

Els municipis que participaran en el simulacre són: Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Les, Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea, Flix, Tortosa, Constantí, Perafort, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga del Camp, Els Garidells, Els Pallaresos, Tarragona, La Canonja, Vila-seca, Salou, Castellgalí i Barcelona.

En el cas En el cas particular del Port de Barcelona i Zona Franca es faran sonar les 5 sirenes i, a més, també es provarà una sirena més petita i fàcil d'instal·lar. Les peculiaritats d'aquesta zona industrial (molt soroll de fons, trànsit intens,...) fan que Protecció Civil es plantegi adoptar altres mesures d'avís a la població o bé fer una distribució diferent de les sirenes, amb més unitats instal·lades, encara que siguin de menys potència.

L'activació de les sirenes es farà per sectors de risc i en diferents fases, començant a les 10 del matí a Flix i Tortosa, i acabant a la una del migdia al port i a la Zona Franca de Barcelona.

En l'exercici d'aquest 25 de novembre també es vol provar la instal·lació de llums estroboscòpiques o de LED's per complementar l'avís acústic de les sirenes.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) organitza periòdicament, cada 6 mesos, aquestes proves de so. A més, les acompanya amb una campanya informativa a la població dels municipis afectats per tal de familiaritzar la població amb el sistema d'alarma. El darrer exercici d'activació de sirenes d'avís a la població es va realitzar el passat mes d'abril de 2011, i l'anterior el desembre de 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró