Societat

La rifa de Reis deixa més de 13 milions d'euros a Catalunya

Els catalans recuperen poc més d'una desena part dels diners invertits en el sorteig gràcies al número 92225

El primer premi es ven a San Leonardo de Yagüe, a Sòria, però se'n va a Burgos

No ha caigut el primer premi a Catalunya, però sí més de tretze milions d'euros en segons i tercers premis de la rifa de Reis d'ahir. I tot, o la major part, gràcies al número 92225, el segon premi, que va esquitxar diverses poblacions catalanes com ara Barcelona, Viladecans, l'Hospitalet de Llobregat (dues administracions), Vallirana, Sant Adrià de Besòs, Sant Vicenç dels Horts, Sant Carles de la Ràpita, Maials i Ponts. La quantitat repartida no es podrà saber amb exactitud perquè molts dels dècims d'aquest número es van vendre a màquina des d'estancs i bars. L'administració número 13 del barri de Can Vidalet, a l'Hospitalet de Llobregat, va repartir deu milions d'euros del número 92225, però el propietari de l'establiment, Ramon Olivart, no es va quedar cap dècim afortunat. Amb tot, es va mostrar molt satisfet d'haver repartit tants diners.

Catalunya també ha arreplegat un bon pessic de diners provinents de tercers premis, venuts en poblacions com ara Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Sant Joan Despí i Reus. Els afortunats rebran 5.000 euros per cada euro que hagin jugat en la rifa.

El primer premi, amb dos milions d'euros la sèrie, va ser per al número 71208, venut a la localitat soriana de San Leonardo de Yagüe, d'uns 2.000 habitants. Una bona part dels dècims, però, els van comprar veïns del municipi de Huerta del Rey, a Burgos, propers al poble.

Malgrat la crisi, el nombre de vendes de la rifa de Reis ha augmentat un 0,88% a tot l'Estat respecte a l'any passat fins a superar els 717 milions d'euros. Catalunya ha recuperat poc més d'una desena part dels diners invertits, ja que s'han repartit més de tretze milions d'euros del segon premi, el 92225, i se'n van gastar 97,67. En total, els catalans s'han deixat 131 milions d'euros en el sorteig, la qual cosa suposa una despesa de tretze euros per habitant.

LA XIFRA

13
euros
per habitant s'ha gastat Catalunya en la rifa de Reis d'aquest any. Uns 131 milions d'euros en total.

Falsa alarma en una administració d'Igualada

L'administració número 5 d'Igualada va viure ahir moments de confusió després que s'anunciés que havia repartit una sèrie del segon premi de la rifa de Reis. El propietari de l'administració, Miquel Zenon, va atribuir a un error la informació inicial i va negar haver venut cap sèrie del número 92225. Alguns veïns de l'administració es van acostar al local per preguntar si hi havia tocat res.

El poble dels noms estranys, premiat

El poble de Huerta del Rey, que ha rebut el primer premi, és al llibre Guinness dels rècords pels noms estranys d'alguns dels seus habitants com ara Evilasio, Gláfida, Filadelfo, Filogonio, Sindulfo i Marciana.

La Bruixa d'Or queda sense repartir sort

La rifa de Reis no ha deixat cap premi a la Bruixa d'Or, de Sort, a diferència del que va passar amb el sorteig de Nadal. L'administració més famosa ha venut més de mil números diferents per Reis.

El venedor de Viladecans, a un pas del premi

El venedor de loteria de l'administració número 4 de Viladecans, Pedro López, va estar a punt de quedar-se un dècim del 92225, amb xifres de la data de naixement de la seva filla, però al final no ho va fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell