Societat

Una ciutat amb nota

Els participants en la campanya ‘Girona 10' celebren la iniciativa.

El sector es planteja buscar visitants de fora de Catalunya en pròximes edicions

El primer dia de la campanya de promoció turística Girona 10 va arrencar ahir amb “un èxit que ha superat totes les expectatives”, segons va dir ahir exultant el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Xavier Nicolazzi, mentre visitava l'estand on els comerciants i productors del Mercat del Lleó donaven la benvinguda als primers visitants obsequiant-los amb ratafia, postres de músic i un xuixo de crema, i oferint-los, al preu simbòlic de 10 euros, una bossa amb productes d'alimentació. L'aglomeració que a partir del migdia es va començar a veure a les taules on se servien els tastets del Mercat i a l'Oficina de Turisme de la Rambla li donava tota la raó, i la valoració que en feien els beneficiaris, la gran majoria procedents de Barcelona o la rodalia, era igualment entusiasta. “És una iniciativa fantàstica”, coincidien a dir encantats mentre recollien la seva ració de fesols de Santa Pau amb botifarra de perol esparracada. Tots els visitants consultats admetien haver tingut dificultats per fer la reserva, tant per internet com per telèfon, però un cop obtinguda la plaça, aquest els semblava un inconvenient menor. Nicolazzi no va gosar confirmar si hi haurà més edicions de la campanya, però va considerar que “és evident que d'aquí ha de sortir alguna cosa”. De tota manera, va avançar que s'estan plantejant acotar la proposta per atraure més visitants de fora de Catalunya, oferint aquest paquet promocional per a grups específics de turistes d'altres ciutats de l'Estat o negociant amb Ryanair una proposta conjunta de vols i estades.

L'èxit de la fórmula ‘complicitat, innovació i risc' ha superat totes les expectatives
Carles Puigdemont
Alcalde de girona
Jordi Grau, Maria Nieto i Gerard Grau

Tot un dia per trobar l'última habitació disponible

Aquesta parella de Manresa quasi havia desistit de trobar allotjament, després d'intentar infructuosament fer alguna reserva a través d'un sistema informàtic saturat o que els rebia sempre amb el cartell de ‘Complet', però van decidir anar-se'n a dormir i intentar-ho l'endemà i van fer sort: el tercer hotel que van localitzar, l'Ultònia, els va donar l'última habitació que els quedava lliure. A l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó, recollien ahir els tastets de la campanya fent boca ja per dinar: havien reservat taula a l'Amaranta, un restaurant vegetarià del qual els havien donat molt bones referències, i per sopar tenien hora al mexicà Maguey.

Cristina Morcillo, Anna Canals, i Àlex i Jordi Esteve

Un regal de Reis amortitzat entre dues parelles de germans de Martorell i Castellví

Tal com promocionava la campanya, Jordi Esteve i Anna Canals, de Martorell i Castellví de Rosanes, van aprofitar l'oferta de Girona 10, una iniciativa que qualifiquen de ”fantàstica”, com a regal de Reis per al germà d'ell, Àlex Esteve, i la seva parella, Cristina Morcillo, amb l'avantatge de beneficiar-se'n ells mateixos com a acompanyants. Com la majoria de participants en aquesta promoció turística, van haver de renunciar als hotels que haurien preferit (“hi va haver un moment que érem 470 persones alhora demanant la mateixa habitació”, expliquen), però se senten satisfets de l'Hotel Girona Nord de Sarrià on van poder fer finalment la reserva. Ahir al matí, agafaven forces per al cap de setmana amb els tastets del Mercat.

Laura Jurado i Jordi A. Varas

“T'agradaria passar un cap de setmana a Girona?”

Jordi Antoni Varas, de les Franqueses del Vallès, va assabentar-se de la promoció a través de la ràdio, i li va faltar temps per trucar a la seva xicota, Laura Jurado, i proposar-li: “T'agradaria anar a passar el cap de setmana a Girona?” La seva primera elecció va ser el Vichy Catalán, però van desistir-ne ben aviat en vista del col·lapse. En mitja hora van trobar una alternativa en el Peninsular, que té l'avantatge d'oferir-los allotjament al cor mateix de Girona. Valoren molt positivament una campanya que els permetrà conèixer millor una ciutat que només recordaven d'alguna visita escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona