Societat

TARRAGONÈS

Creixell busca mecenes a internet per pagar una obra

Obre una campanya per finançar la restauració del campanar de Jujol a través de les aportacions massives

Una plataforma ha iniciat una campanya a internet per trobar mecenes que financin la restauració del campanar de Creixell, obra de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol. La iniciativa és de la Fundació Campanar de Jujol de Creixell, i la duu a terme el col·lectiu La Tahona Cultural, que fa una crida a través de la seva pàgina web (www.latahonacultural.com) a tothom que vulgui fer aportacions per finançar el projecte de recuperació patrimonial.

Els internautes amb vocació de mecenes poden aportar entre 5 i 2.500 euros. Els diners serviran per pagar la restauració de l'agulla del campanar de Creixell, reformat l'any 1917 per l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol, estret col·laborador de Gaudí.

El projecte servirà per arranjar l'estructura del campanar, “danyat greument pel pas del temps”, segons els promotors. També es netejaran o es reemplaçaran els elements de ferro, que estan molt afectats per la corrosió; es restauraran les estàtues de la cúpula i s'hi reconstruirà el penell original de ferro d'estil modernista, amb la imatge d'un lleó i una creu.

La pràctica de buscar un finançament massiu a través de petites aportacions a internet, que en els últims anys s'ha convertit en tot un fenomen als Estats Units, és coneix com a crowdfunding. Es tracta de posar en contacte els mecenes amb els autors d'un projecte determinat (des de productors audiovisuals a grans restauracions patrimonials). Les aportacions dels internautes només es fan efectives si, en acabar el termini previst, es completa el finançament. Els mecenes, a canvi, reben algun tipus de recompensa: obsequis, descomptes, invitació a l'acte inaugural...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona