Societat

Gran Scala: somni o malson a punt d'acabar

Divendres es compleix el termini perquè ILD pagui els terrenys al Baix Cinca

El primer projecte de macrociutat del joc a l'Estat, Gran Scala, és a punt de morir oblidat de tothom, amb l'exportaveu dels promotors a la presó per homicidi, l'empresa fent front a desnonaments i embargaments i amb els polítics aragonesos que van apostar per Las Vegas dels Monegres mirant ara cap a una altra banda.

La defunció definitiva podria arribar divendres vinent, data límit perquè la societat promotora ILD faci efectiva l'opció de compra sobre 1.100 hectàrees situades al poble d'Ontinyena (Baix Cinca), a tocar de la Franja de Ponent i de Fraga i a només 60 quilòmetres de Lleida. L'empresa haurà de pagar aquell dia un 85% dels 8.000 euros per hectòmetre quadrat que li falten per abonar. Fins ara ILD havia acordat diverses pròrrogues amb els propietaris.

ILD està formada per un grup d'homes de negoci sense patrimoni conegut i un conglomerat d'empreses, algunes amb seu en paradisos fiscal. La més solvent és una fabricant de màquines escurabutxaques australiana. El portaveu inicial de Gran Scala, Mark Campell, és avui en una presó britànica per haver matat la seva esposa, una espanyola que treballava per a una de les filials del grup. Un jutge ha ordenat l'embargament d'algunes opcions de compra perquè no troba a ILD cap altre patrimoni amb què fer front a les minutes impagades que li reclama un gabinet d'advocats, i la societat ha estat desnonada de les oficines que va llogar en un edifici d'empreses de Saragossa.

La situació contrasta amb el gran somni –o malson, per als contraris al projecte– acordat amb el govern aragonès el 2007: 32 hotels casino, 5 parcs temàtics i 65.000 llocs de treball en una comarca de poc més de 20.000 habitants. PSOE, PP i PAR van redactar una llei aragonesa del joc a mida de Gran Scala. Ara, atribueixen a la crisi econòmica les dificultats del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró