Societat

Centenars de multes i queixes pels radars de Gurb i Artés

Osonencs afirmen que, en un sol dia, han rebut fins a deu multes

En tres dies, 500 veïns del municipi del Bages han estat multats per excés de velocitat

Dos radars situats a la C-25, als pobles de Gurb i d'Artés concretament, han causat moltes multes i també, moltes queixes dels veïns d'Osona i del Bages, un cop les han tingudes a les mans. De fet, continuen provocant-ne. El motiu de la indignació dels usuaris de la via és que les obres a l'Eix Transversal han dut a què, en aquests trams, el límit de velocitat s'hagi limitat dels 100 quilòmetres per hora als 80, en el cas d'Artés, i als 40, en el cas de Gurb, reducció que els veïns no tenien clara.

Davant d'aquest fet, osonencs afectats pel radar han creat un grup al Facebook amb l'objectiu de presentar al·legacions de forma conjunta. A tall d'exemple, una de les afectades, Assumpta Sala, treballadora d'una empresa de Manlleu, ha explicat a l'ACN que cinc treballadors han rebut quinze multes en una setmana. “De cop i volta ens han començat a arribar multes de manera desorbitada”, ha dit Sala, qui assegura que, en un dia, li van arribar cinc multes, que pugen a uns mil euros. En el mateix sentit s'ha expressat una veïna de Tona, Pepi Blasco, qui ha explicat que va rebre cinc multes de cop, que anaven dels 50 als 150 euros.

Lourdes Colell, una afectada, ha explicat que han parlat amb una associació de defensa del conductor a nivell europeu i també amb el RACC per buscar assessorament legal: “De moment al grup del Facebook hi ha 200 persones, de les quals 88 ens han informat de les multes que han rebut, que en total sumen 25.000 euros”.

El mateix cas es repeteix a Artés (Bages), on en tan sols tres dies l'Ajuntament ha rebut la queixa de més de 500 veïns a qui se'ls ha notificat una multa per excés de velocitat en el tram situat a la recta de Sallent a Artés, a l'eix Transversal. L'alcalde del municipi, Josep Candàliga, ha denunciat a l'ACN que el canvi de velocitat per les obres a la C-25 no està ben senyalitzat. Segons ha explicat, la majoria de multes són de 100 euros, però molts veïns n'acumulen més d'una perquè hi passen cada dia.

Per ara, Candàliga ha fet arribar una carta al director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, per mostrar el seu malestar: “Sembla que l'única intencionalitat del canvi hagi estat la de recaptar diners”, assegura. L'alcalde no descarta prendre mesures amb d'altres batlles de municipis afectats per evitar que els veïns hagin de pagar la multa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla