SECUNDÍ LÓPEZ-POUSA

«Estic orgullós de la transparència»

D'aquests dos anys de mandat, de què se sent orgullós?
–«Ara tenim polivalent i escola bressol, i queda pendent la piscina, el camp de futbol, el dispensari, el poliesportiu i l'escola, que depèn d'Educació...»
–Quin objectius té ara?
–«El meu grup té pactat portar les regidories d'Hisenda, Urbanisme, Cultura, Gent Gran, Joventut, Sanitat, Obres Públiques i Jardineria. Estem molt il·lusionats i volem mantenir al govern la bona relació que teníem. Fins que no vam entrar nosaltres al govern, tot eren baralles polítiques. Del que estic més orgullós és de la transparència. L'oposició no ho veu així, però la documentació sempre l'ha tingut al seu abast i abans no era així, jo ho vaig patir abans d'entrar.»
–El seu govern va presentar una auditoria al Tribunal de Comptes en relació amb el mandat de l'exalcalde Ramon Martínez que encara no s'ha resolt.
–«No. A mi m'agradaria que es fes una altra auditoria perquè penso que si hem comès algun error almenys es podria esmenar.»
–Ho demana l'oposició?
–«No, no. Jo penso que com a bona pràctica, als ajuntaments algú els hauria de dir això no ho heu fet bé, perquè a vegades es fan errades sense adornar-te'n i treballem amb els diners de la gent, per tant això s'hauria de fer.»
–Es tornarà a presentar?
–«Penso que com a alcalde, l'ideal són vuit anys. Sí que m'agradaria treballar pel poble, però penso que altres persones han de tenir l'oportunitat.»
–Com ha estat l'entesa amb el PIA aquests dos anys?
–«Hem tingut la sort de coincidir en el 90% de les coses. En el que no hem coincidit no hem fet res. Penso que han anat bé les coses, hem treballat molt i hem deixat moltes hores d'estar amb la família....»
–L'oposició diu que vostè ja hauria d'haver plegat abans. Com ho valora això?
–«Penso que és el millor elogi que em poden fer, perquè crec que és un indicador que hem fet les coses bé. Vam trobar un ajuntament en què hi havia interessos, favoritisme i una mica de caciquisme i això va desaparèixer amb la meva entrada a l'alcaldia.»
–Hi haurà canvis al govern a partir d'ara?
–«Espero que el PIA compleixi els pactes sobre el nou cartipàs. Si no fos així ens hauríem de replantejar el pacte de govern.»
–Acabarà aquest mandat?
–«Jo espero que sí.»