Societat

SOCIETAT

Sant Joan de Mollet regula els seus sorolls

L'alcalde diu que la nova ordenança els permetrà decidir si hi ha queixes d'algun veí

Amb 519 habitants, Sant Joan de Mollet ha regulat per primera vegada els sorolls del poble amb una nova ordenança. Amb més activitat ramadera que comercial, el poble ha preferit tenir un mecanisme que serveixi de barem en cas que hi hagi alguna queixa d'un veí. “No teníem cap mecanisme regulador i no havíem tingut mai cap queixa, però ara hi haurà alguna cosa per prevenir que no hi hagi problemes. En cas que passi alguna cosa, tindrem una ordenança per comprovar si s'ajusta o no al que tenim”, explica l'alcalde de Sant Joan de Mollet, Ramon Costa.

Costa, que també és el portaveu del grup en el govern, Junts per Mollet, ha explicat que en el poble no hi ha grans empreses (una consulta dental, un restaurant i un magatzem de paper, entre d'altres, i un pavelló per a activitats lúdiques i esportives). A més, recorda que el trànsit de la C-66 passa per fora del poble, cosa que limita molt el fet que hi hagi fresses estridents. La nova ordenança s'ha aprovat de manera unànime: els quatre vots de Junts per Mollet, en el govern, i els tres de CiU, a l'oposició.

Compromís municipal

L'ordenança municipal de sorolls i vibracions de Sant Joan de Mollet regula l'enrenou de les edificacions, l'activitat de les indústries i les actuacions a la via pública. Amb el nou marc, l'Ajuntament també es compromet a disminuir els sorolls ambientals quan faci obres.

La nova ordenança també prohibeix les alarmes, les sirenes i els xiulets sense justificació. A més no es pot cantar, fer crits i parlar amb un to alt pel carrer. Costa, escollit alcalde l'any passat, diu que l'ordenança aprovada en el ple és molt similar a la d'un poble empordanès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró