Societat

catalunya

Més població estacional que empadronada a la meitat de comarques

Són zones turístiques i amb segones residències

Santa Susanna, Salou i Pals són els municipis amb més proporció d'habitants que no hi viuen tot l'any

La meitat de les comarques catalanes tenen més població estacional que empadronada durant tot l'any, segons el primer estudi d'estimacions de població estacional elaborat per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), que recull dades de l'any 2010.

És el cas de les comarques pirinenques (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès i Val d'Aran), les comarques litorals gironines (Alt Empordà, Baix Empordà i Selva) i tarragonines (Alt Camp, Baix Penedès i Tarragonès). Totes aquestes es caracteritzen pel seu important component turístic i de segona residència.

A l'extrem oposat, segons l'Idescat, hi ha deu comarques que tenen població estacional de signe negatiu els quatre trimestres de l'any. És el cas de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. El Barcelonès, el Gironès i el Segrià tenen una població estacional negativa en el tercer trimestre (quan els residents marxen de vacances) i positiva la resta de trimestres.

Dels 219 municipis de què s'ofereixen resultats, en 99 hi ha una població real anual superior a l'empadronada. És el cas de Santa Susanna, en què la població real és un 160% superior a l'empadronada.

També són destacables els nivells assolits a Pals, Salou, Tossa de Mar i Creixell, amb increments sobre la població resident que oscil·len entre el 92% i el 81%.

Per contra, entre els municipis (120) en què el nombre de persones empadronades supera el de residents totals hi ha Vilafant, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Badia del Vallès.

Deu milions a Barcelona

Encara que Barcelona té una població real un 1,9% superior a l'empadronada, és el municipi català amb major població estacional si es miren els nombres absoluts i no els percentatges. L'any passat, la població present a Barcelona (la suma de residents i de visitants) era de 10.190.295 persones (mitjana diària anual).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró