Societat

medi ambient

Dia de tempestes, esclafits, pedregades, llamps i trons

Un temporal recorre les comarques gironines descarregant pluja i calamarsa

Una forta ràfega de vent destrossa un aparador d'una botiga de Palafrugell, fa malbé mobles i tomba un arbre

Un temporal curt però intens de pluja i calamarsa va travessar ahir l'Alt Empordà des de l'Albera cap a la costa, entre les quatre i les cinc de la tarda. La calamarsa va caure sobretot en un episodi d'uns deu minuts als voltants dels municipis d'Espolla i Mollet de Peralada, i es va diluir en pluja mentre el temporal es traslladava cap al mar. A Espolla, l'observador meteorològic Roger Geli explicava que les pedres de calamarsa eren d'un mig centímetre de diàmetre que es va estendre en gruixos de fins a un centímetre. L'alcalde de Mollet de Peralada, Claudi Puig, confirmava que el paisatge va quedar ”blanc com si hagués nevat”, però sense provocar cap dany. La calamarsada també va afectar alguns punts concrets del Pla de l'Estany, com el nucli de Melianta al municipi de Fontcoberta. El pas ràpid del temporal va fer que els bombers no haguessin d'intervenir en cap d'aquests punts.

Ensurt a Palafrugell

Per altra banda, el vent va sacsejar Palafrugell, que a les cinc de la tarda va provocar algun ensurt en algun punt del municipi. És el cas de Mobles Palafrugell, al carrer Picasso, on un esclafit va rebentar l'aparador de l'establiment. Els fets van tenir lloc al voltant de les cinc de la tarda, en un moment en què el cel era molt negre. Una treballadora de la botiga va començar a sentir un soroll molt fort de vent i tot seguit un espetec de vidres. La noia, que estava just a l'altra banda de l'establiment, va anar fins al lloc de l'incident encara amb una bufada d'aire que recorria la botiga. La ràfega, que va ser com una mena de tornada, segons van explicar els responsables del negoci, havia tombat cadires, làmpades, gerros i havia fet miques el vidre de l'aparador que dóna al carrer Picasso.

Cap persona ferida

A més, fora de l'establiment, l'esclafit va arrancar un arbre que va acabar tombat al terra per la força del vent i va provocar ratllades en un cotxe que havia aparcat just on es van produir els fets. Per sort, en aquell moment, ni dins l'establiment ni pel carrer, passava cap vianant que pogués resultar ferit per la força del vent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona