Societat

baix llobregat

Els pagesos volen límits a l'accés als camps de Viladecans

Reclamen que s'hi restringeixi el pas amb vehicle a les nits per impedir els robatoris de material agrícola

Els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat volen que es limiti l'accés de vehicle als camps en horari nocturn amb l'objectiu de dificultar l'entrada de lladres als terrenys agrícoles. Aquesta és una de les mesures que els agricultors proposen als responsables del parc agrari i als ajuntaments de la zona per reduir el nombre de robatoris que, des de fa tres setmanes, els ha portat a organitzar patrulles nocturnes contra els lladres. Mauri Bosch, un dels afectats i delegat de Joves Pagesos i Ramaders de Catalunya (JARC), explica que “les patrulles han d'anar acompanyades d'altres mesures com ara la instal·lació d'alarmes als magatzems, la reducció de la circulació en les hores en què no hi ha gent a la zona agrària o la instal·lació de càmeres als camins”.

Les patrulles nocturnes organitzades pels pagesos han aconseguit reduir significativament el nombre de robatoris a la zona agrícola de Viladecans, el municipi més afectat, i també a les ciutats de l'entorn. Els afectats, tanmateix, reclamen altres mesures per no haver de patrullar pels camps.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Viladecans convocarà una junta de seguretat local per coordinar les forces policials i ha reclamat a la Generalitat un dispositiu de Mossos d'Esquadra especialitzats en la seguretat del medi ambient i del patrimoni natural que actuïn al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Els pagesos van començar a patrullar de nit fa tres setmanes després que haguessin detectat nombrosos robatoris de material. Els lladres s'han emportat maquinària, instal·lacions de reg, vehicles, coure i gasoil. En a penes deu dies, abans que es comencés a patrullar, es van produir onze robatoris, sis dels quals en un mateix dia, cosa que va fer acabar la paciència dels agricultors.

Maials s'afegeix a les patrulles de vigilància

Mig centenar de pagesos de Maials (Segrià) van iniciar a l'abril la vigilància de magatzems i granges per evitar robatoris. Aquest sometent s'afegeix als d'Alcarràs, Almacelles i Sucs, tots ells als Segrià, i al de l'Albi, a les Garrigues. Però el nombre de patrulles nocturnes es reduirà a partir d'ara perquè els pagesos inicien la campanya de la fruita i tindran més feina, però també les finques estaran ocupades més hores al dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres