Societat

Les flors envaeixen Sant Ferran

El concurs de roses i la mostra floral es van fer al castell, que va fer una jornada de portes obertes

Molta gent va pujar a la fortalesa i també hi va haver cues per agafar el tren turístic per veure les creus de maig

Les flors van envair ahir el castell de Sant Ferran de Figueres. La fortalesa va ser per primer cop la seu del més que tradicional concurs de roses –aquest any es feia la 62a edició– i també s'hi va fer la mostra d'art floral, que organitzen l'Ajuntament figuerenc i el Gremi de Floristes de Figueres i Comarca. La mostra es va inaugurar ahir però es pot visitar fins diumenge. Les flors exposades i també la jornada de portes obertes que va fer el Consorci del Castell de Sant Ferran van atreure un gran nombre de veïns, que es van acostar a la fortalesa, tant en cotxe –el pàrquing era ple a vessar– com també en el trenet turístic que hi pujava des de la torre Galatea. El que més atreia la gent eren les composicions florals, i també l'olor que desprenien algunes de les roses. Precisament, en el concurs, la més ben considerada va ser la de Dolors Cotcho, mentre que Dolors Duch va aconseguir el segon premi i Pere Collado, el tercer. Carme Burgas va fer el millor ram, i el segon millor va ser el de Laura Aguilar. Dolors Cotcho va repetir premi, amb el tercer millor ram. També Dolors Duch, que va guanyar la millor presentació.

Una de les activitats que van tenir més èxit i de les més tradicionals va ser el concurs de creus de maig, que ideen diferents entitats de la ciutat i que estaven repartides per tota la ciutat. Entre altres, aquest any hi participaven la Creu Roja, el Club Natació, la Caseta d'Andalusia o l'Associació de Malalts d'Alzheimer. N'hi havia alguna de reivindicativa, com ara la de l'associació de veïns Enric Morera, que criticava les retallades deixant inacabada la creu, o la de l'associació Amics de Sant Baldiri, que hi reproduïa Els segadors i hi afegia: “Si el govern d'Espanya no paga... la creu no s'acaba.”

Per veure totes les obres exposades, hi havia la possibilitat de pujar, des de la Rambla, a un trenet que seguia tot el recorregut, activitat en què hi va haver una gran afluència de públic, que va formar una cua que arribava pràcticament fins a la plaça de l'Ajuntament. El primer trajecte va durar més del previst, de manera que una gran quantitat de persones de la cua, fatigades, en alguns casos, per més de dues hores d'espera, van optar per rendir-se. Molts dels participants, la majoria gent gran, explicaven les seves bones experiències d'aquesta ruta en anys anteriors, però tot i això mostraven un desconcert per l'itinerari i, sobretot, pel retard que a mig matí ja tenia el trenet. La primera ruta que va fer el tren va ser per a les autoritats i per al jurat que havia de donar el premis, i això va ser el que va provocar els retards del trenet. Era tant que no va acabar pujant a Sant Ferran a primera hora per estalviar temps.

Al migdia, el jurat ja havia decidit quines eren les considerades les millors creus de maig. Aquest any, el millor disseny ha estat per a l'associació de veïns Horta de l'Hospital, mentre que el jurat va decidir que la creu més daliniana era la de l'associació de veïns de la Marca de l'Ham. L'associació cultural Enlaira't Figueres va rebre el premi a la creu més original, mentre que l'associació Amics de Sant Baldiri va tenir el premi a la proposta més tradicional. A més, es va donar el premi popular al Centre Recreatiu Empordanès, a Vilatenim, i es va considerar que la millor composició floral era la proposta que van fer els Amics del Castell de Sant Ferran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona