Societat

Girona Temps de Flors ha passat de ser una mostra folklòrica a un festival integrador que ha sabut implicar tots els estaments de la ciutat

Nou dies d'optimisme

A Girona es viurà una petita convulsió provocada per les moltes propostes que ompliran la ciutat
Avui quan l'Exposición de Flores ha donat pas al Temps de Flors, Girona viu la seva particular festa de primavera

šEl dimecres 26 de maig de 1954, Gerión (Carles de Bolòs Vayreda) va publicar a Angulo de la Ciudad, a la secció de la plana 3 de Los Sitios, l'article titulat El éxito de una exposición”, en la qual es podia llegir: “Ja s'ha celebrat –traduït del castellà– l'Exposició i el Concurs de Flors i la Secció Femenina, mitjançant la seva Germandat de la Ciutat i el Camp, s'ha apuntat un èxit indiscutible...” No sabem si tocat per la vena profètica o per la qüestió pràctica derivada de la gran acceptació que la iniciativa havia tingut en una ciutat atrapada per la boira que pujava de l'Onyar i la presència de les autoritats militars i religioses que marcaven les pulsacions, el cert és que mossèn Bolòs va anunciar el naixement del que amb el temps seria un dels moments lúdics de l'any, una proposta pensada com una manifestació folklòrica patriòtica que va saber transformar la pròpia essència i convertir la prosa pesada dels tractats destinats a les deixebles de Pilar Primo de Rivera, en un festival integrador que ha sabut implicar-hi tots els estaments de la ciutat. Avui, quan l'Exposición de Flores ha donat pas al Temps de Flors i Girona viu la seva particular festa de primavera que obre espais com refugis antiaeris, torres de muralla, esglésies, convents i transforma els patis de les cases principals, es produeixen alguns fenòmens sorprenents. Per una banda, es viu una comunió imperfecta entre les aportacions artístiques de molts creadors que aprofiten l'aparador per convertir soterranis com el de Torre Gironella i centres cívics com el de Sant Narcís en sales d'exposicions en les quals es barregen les propostes florals amb arriscades fantasies animades. Per l'altra, l'èxit de la convocatòria no tan sols ha omplert carrers i places de visitants i turistes que es volen deixar seduir per l'explosió de colors i olors, sinó que ha convertit els dos caps de setmana que s'allarga la mostra en un dels més productius de l'any, i així el comerç i l'hostaleria viuen dies d'optimisme i celebració.


Cinquanta-setena edició

Aquest any que se celebra la 57a edició de l'exposició de flors, monuments, patis i jardins, una denominació potser massa llarga per definir un Temps de Flors, a Girona es viurà una petita convulsió sacsejada per les moltes propostes culturals, gastronòmiques, musicals i lúdiques que ompliran la ciutat. Destaquen la munió de concursos que es viuran en aquestes dates. Com és lògic, començarem pel de flors, que premia des del ram de roses, fins a les plantes de fulles, passant pels cactus i els bonsais. Continuarem pel d'aparadors, en el qual participaran des de restaurants a botigues de calçats, des de carnisseries a dietètiques, passant per fleques, farmàcies, hotels, òptiques i perfumeries, i acabarem amb el concurs de fotografia digital centrada en la mostra. Es reforçaran el serveis del trenet turístic, hi haurà un recorregut que anirà des del centre de Girona al castell de Montjuïc passant per la vall de Sant de Sant Daniel, 23 restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial presentaran un menú en què les flors seran les protagonistes del plat, hi haurà fires de comerç al Pont de Pedra, a Santa Clara, a la Rambla, a la plaça de la Independència, el 19 de maig les botigues obriran fins a mitjanit i es muntaran atraccions a la Copa. Volen que la festa sigui total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres