Societat

pallars jussà

Defensa es planteja fer altres estudis a Talarn

Un portaveu anuncia que ja no s'hi farà formació de sotsoficials, però la subdelegada diu que no hi ha res decidit

Quan falten pocs mesos perquè comenci un altre curs acadèmic, el personal civil i militar de l'acadèmia de l'exèrcit espanyol a Talarn encara no sap si continuarà al Pallars o si s'haurà de traslladar. Però a poc a poc es van aclarint alguns detalls. Ahir, el servei de premsa del Ministeri espanyol de Defensa va explicar que Talarn deixarà d'impartir el curs de formació general per a sotsoficials, però que les instal·lacions s'aprofitaran per impartir “altres” estudis militars, sense concretar-ne quins, ni quants alumnes suposarien. L'acadèmia no tancarà, va assegurar a aquest diari un portaveu del ministeri, tot i que canviarà d'estudis i reduirà de manera notable la seva activitat.

Ara, l'acadèmia militar forma cada any mig miler d'aspirants a sergents i caporals. Hi treballen un centenar de persones, fet que converteix l'acadèmia en la institució o empresa que més llocs de treball manté al Pallars Jussà. Una circular de l'exèrcit de terra en preveu el tancament aquest juliol, però el ministeri encara no ho ha decretat i a aquesta esperança s'aferren els alcaldes de la zona, que volen que s'hi mantingui l'acadèmia. Ni el comitè d'empresa ni els oficials que hi fan de professors no han rebut a hores d'ara cap comunicació oficial sobre el seu possible tancament o trasllat.

Hores després de l'anunci fet des del ministeri, la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, s'afanyava a desmentir els portaveus de Defensa: “Encara no hi ha res decidit”, va declarar Manso, que tot i això va reconèixer que el curs vinent hi haurà segur menys alumnes a causa del canvi de pla d'estudis de sotsoficials, que ja no començaran la formació amb un curs general com el que es fa a Talarn. Segons Manso, la possibilitat de compensar Talarn amb altres estudis no seria “cap pas enrere del ministeri” perquè “fins ara, ningú al ministeri ha dit que Talarn hagi de tancar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona