Societat

Pujada de nivell

Els Castellers de Vilafranca estrenen el 4 de 8 amb l'agulla en el 19è aniversari dels Castellers de Sants i els Minyons de Terrassa descarreguen el 2 de 8 a Terrassa i el repeteixen a Badalona

S'apuja el nivell! El món casteller va viure ahir una jornada amb diades força interessants amb la del 19è aniversari dels Castellers de Sants com a cita més destacada, que va tenir en els Castellers de Vilafranca els grans protagonistes. Els verds van firmar la millor actuació d'aquest inici de curs, coronada amb el primer 4 de 8 amb l'agulla que es veu aquest any.

En aquest sentit, ahir Vilafranca va mostrar uns troncs de qualitat, entre els quals va cridar l'atenció el del 3 de 8 amb què va superar la segona ronda, un castell ben apamant que va preludiar el que diumenge que ve, a la diada de les Fires de Maig de Vilafranca, la colla vol convertir en el primer castell de 9 pisos de la temporada.

El castell de més volada dels verds però, va ser el 4 de 8 amb l'agulla que van aixecar en la segona ronda. Una construcció que preocupava una mica el seu cap, Pere Almirall, ja que “en l'assaig de divendres, l'estructura del quatre no va estar gaire fina”, segons va dir. Ahir, en canvi, va funcionar amb la precisió d'un bon rellotge suís. Vilafranca va descarregar també una torre de 8 de postal. Sorprèn el seu estat de forma en cites tan primerenques. La colla va acabar amb el pilar de 6.

La plaça Bonet i Muixí va presentar un aspecte força animat, amb un públic fidel a la seva colla, i uns Castellers de Sants que van transmetre bones sensacions, les mateixes que els Capgrossos de Mataró. Les dues formacions van firmar el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7, uns castells força ben resolts en general, amb menció especial per al primer 3 de 8 de l'any dels mataronins, “un castell que s'havia de descarregar sí o sí”, segons els mots del seu nou cap, Mia Castellví.

Jornada productiva també per als Minyons de Terrassa, que dissabte ja van aconseguir descarregar el 2 de 8 en pròpia plaça i amb la mateixa seguretat amb la qual el van repetir ahir a Badalona. De manera paral·lela, la Colla Vella va completar el 3 de 8 i el 4 de 8 a Lleida. Per la seva banda, uns Castellers de Sabadell pletòrics els van descarregar tots dos d'una tacada, i per primer cop aquest any, en aquest cas a Sant Cugat del Vallès.


La

jornada

BARCELONA
PLAÇA DE BENET I MOIXÍ

Castellers de Vilafranca: 2/8f, 4/8a, 3/8, P/6 Castellers de Sants: 4/8, 3/8, 7/7, vano de 5 Capgrossos de Mataró: 2/7, 4/8, 3/8, 2P/5
Altres actuacions

Diumenge, 13 de maig

Sant Cugat del Vallès

Castellers de Sabadell: 4/8, 3/8, 5/7, 2P/5

Castellers de Sant Cugat: id4/8, 2/7, 4/8, 5/7, 3P/5

Nens del Vendrell: 3/7, id4/7a, 4/7a, 4/7, P/5

Dissabte, 12 de maig

Lleida

Vella dels Xiquets de Valls: id4/8, 4/8, 3/8, 2/7, 2P/5

Castellers de Barcelona: 4/8, 5/7, 3/7, P/5

Castellers de Lleida: 4/8(c), 5/7, 3/7, vano de 5

Badalona

Minyons de Terrassa: 3/8, 2/8f, 4/8, vano de 5

Moixiganguers d'Igualada: 5/7, 3/7s, 4/7a, P/5

Castellers de Badalona: 3/7a, 5/7, 4/7a, vano de 5

Vinebre

Joves Xiquets de Valls: 3/8, 5/7, 4/7a, vano de 5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona