Societat

Els Bombers esperen controlar aquesta tarda el front més actiu de l'incendi de Rasquera

Quatre helicòpters s'han pogut incorporar a mig matí a les operacions d'extinció

Les flames ja han calcinat gairebé 3.000 hectàrees

Els Bombers confien poder controlar el front més actiu de l'incendi que des del dimarts afecta diversos municipis de les Terres de l'Ebre. Les flames ja han calcinat gairebé 3.000 hectàrees, la majoria de les quals als termes de Rasquera i El Perelló.

Unes seixanta dotacions terrestres dels Bombers continuen treballant intensament a la zona de la serra del Cardó-Boix, el front més actiu a hores d'ara, ja que la resta del perímetre del foc es manté estable i no ha crescut.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que els Bombers de la Generalitat confien poder controlar aquest front al llarg d'aquesta tarda, si les condicions meteorològiques no canvien. Puig ha assegurat que en aquesta zona es juga la “batalla definitiva” i que hi estan concentrats entre el 70 i el 80% dels efectius.

Tot i que el mal temps, amb boira i pluja, està dificultant l'actuació dels mitjans aeris, quatre helicòpters s'han incorporat a les operacions d'extinció cap a les 10 del matí d'aquest dijous. La resta d'avions i helicòpters segueixen a l'espera de poder intervenir quan les males condicions meteorològiques ho permetin.

Segons les últimes informacions facilitades a mig matí pel Cos d'Agents Rurals, el foc ha afectat 2.773 hectàrees dels termes municipals de Rasquera (1.231,15 Ha), El Perelló (1.168,83 Ha), Tivenys (372,92 Ha) i Benifallet (0,1 Ha), tot i que només unes 200 de bosc.

El conseller ha assenyalat que les pintures rupestres del Perelló, patrimoni de la humanitat, no s'han vist afectades per l'incendi.

Valorar els danys

Des d'aquest matí alguns pastors i propietaris de masies han pogut anar a comprovar l'estat dels seus ramats i propietats, acompanyats d'efectius dels Bombers, Mossos i Agents Rurals, per valorar la possibilitat de tornar als seus domicilis.

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha explicat en declaracions a la premsa que avui començaran a fer balanç dels danys i ha destacat que tot i haver-se produït “petites incidències als terrenys, no s'ha cremat cap casa”. “Els Bombers han dut a terme reconeixements masia per masia i no queden focus calents. Aquest migdia tenim una reunió on decidirem si els evacuats, unes 40 persones, poden tornar a les seves cases i dormir allà aquesta nit”, ha afegit.

La Direcció general de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d'emergència del pla Infocat, i la carretera TV-3022 segueix tallada en els dos sentits de la marxa, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

Signat l’acord que regula les cessions de sòls per al soterrament de les vies

Sant Feliu de Llobregat

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona