Societat

Segrià

Curses il·legals al tros d'autovia obert al Segrià

Foment justifica l'estrena del tram de l'A-14, de només set quilòmetres, per seguretat i perquè no es faci malbé

L'únic tram d'autovia de l'A-14, de Lleida a la Val d'Aran i França, construït i acabat s'ha obert al trànsit per evitar que s'hi continuïn fent curses il·legals de cotxes i motos, i perquè mantenir aquest tros tancat provocaria que es deteriorés progressivament. L'entrada en servei, però, sembla un acudit, ja que aquest tram d'autovia, de només set quilòmetres,
no va enlloc, perquè tan sols enllaça Rosselló i Almenar, al Segrià.

La subdelegada del govern estatal a Lleida, Inma Manso, va justificar ahir l'obertura d'aquests set quilòmetres per motius de seguretat, i també per evitar que es degradi. La subdelegada va confirmar que s'hi estaven fent curses furtives. A més, va explicar: “No vam fer cap acte inaugural ni es va avisar els alcaldes perquè aquest és un tram aïllat i que no té sentit sense el Lleida-Rosselló, que és la nostra prioritat; de fet, estem treballant perquè es pugui fer.”

Segons va dir Manso, els Mossos d'Esquadra
ja estan informats de l'obertura d'aquest tram i, per tant, ja poden controlar el trànsit i aquestes activitats il·legals que s'hi han detectat.

Els alcaldes de Rosselló, Almenar i Alguaire ja han criticat l'entrada en servei d'aquest tram perquè no soluciona els problemes dels més de 6.000 vehicles diaris que ara utilitzen l'N-230, sobretot camions en direcció a l'Aran i França, i van coincidir a reivindicar el tram Lleida-Rosselló, projecte que l'anterior govern estatal va cancel·lar per estalviar.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar al març al Senat una inversió de 1.248 milions per a l'autovia A-14 i que prioritzava enguany el primer tram des de Lleida, de 50 milions i uns sis quilòmetres, i acte seguit la redacció del projecte Almenar-Alfarràs, de 66 milions més. Tot i això, a l'abril, el pressupost estatal només incloïa 800.000 euros per a aquesta autovia.

LA XIFRA

37
milions d'euros ha costat aquest tram
que connecta Rosselló i Almenar, i que inclou accessos a Alguaire.

L'exèrcit ho ordena i Manso ho nega

La subdelegada de l'Estat a Lleida, Inma Manso, va rebre ahir unes cinc mil firmes contra el tancament de l'acadèmia de Talarn de mans d'una delegació d'alcaldes del Pallars i treballadors del centre. Manso els va assegurar que el Ministeri de Defensa encara no ha decidit res sobre Talarn. Falta un mes i mig perquè acabi el curs i els 124 treballadors civils no saben si al setembre s'hi reprendrà l'activitat. L'exèrcit de Terra ha previst tancar l'acadèmia i buscar altres tasques per al personal militar destinat allà, en un document intern del qual Manso posa en dubte l'existència. Tot i això, el document és accessible des d'alguns llocs web i n'adjuntem una part en la versió digital d'aquesta informació. Manso també va voler desmentir a la delegació pallaresa l'ordre de l'exèrcit de Terra rebuda fa uns quants dies de deixar de fer-hi allà també els cursos de caporal primer i brigada: “Es farà el que digui el ministre, i encara no ha dit res.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona