Societat

“Sud de France” al nord de Catalunya

Aquest label de promoció comercial i turística de la regió Llenguadoc-Rosselló es troba a la botiga de la Confiserie du Tech de Cabestany

Bourquin anuncia més obertures de “Maison de la Région” arreu del món

Mentre el govern sud-català de la Generalitat va tancant les seves delegacions o “ambaixades” arreu del món, la regió del Llenguadoc-Rosselló continua a obrir-ne. El president regional Christian Bourquin anunciava a Perpinyà que amb l'etiqueta comercial i turística Sud de France el Llenguadoc-Rosselló obrirà aviat una nova delegació al Marroc, a Casablanca, i que “estem mirant d'obrir-ne una altra al Brasil”. Bourquin explicava que el label Sud de France està donant bons resultats comercials perquè “a la Xina o a qualsevol lloc del món identifiquen el territori, el que no és el cas si hi anem dient que volem vendre el Midi-Pyrénées o el Languedoc-Roussillon”.

Botiga a Cabestany

Bourquin va inaugurar a Cabestany -a la Confiserie du Tech del Mas Gueridó- la primera botiga de productes de la terra que es comercialitzen amb aquesta denominació geogràfica que exclou qualsevol referència a la catalanitat dels productes. Vins, olis, embotits, artesania, aeroport i fins i tot sojorns turístics a la Catalunya Nord queden englobats, ara, en el sud de França. La idea d'aquesta denominació va ser del desaparegut president regional Georges Frêche, al que ha succeït Bourquin. Frêche va idear aquest label quan l'any 2005 hi va haver a la Catalunya Nord una important mobilització contra la denominació Septimanie per al Llenguadoc-Rosselló, en referència a l'antiga denominació visigòtica d'aquestes terres. L'octubre d'aquell any unes deu mil persones es van manifestar a Perpinyà “contra la Septimània”. Frêche va retirar el label conflictiu i, l'any 2006, va crear el Sud de France, sense provocar cap crítica de magnitud semblant ni a Catalunya Nord ni a Occitània.

Actualment dues mil empreses occitanes i catalanes i gairebé vuit mil productes s'estan comercialitzant amb el Sud de France. arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona