Sant Andreu de Llavaneres porta a Londres el seu projecte d'Ajuntament Jove

Una delegació de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres presentarà el seu projecte «Ajuntament Jove», de creació d'un consistori alternatiu durant 12 dies format per joves, en un congrés internacional que se celebrarà a Londres els dies 29 i 30 de juny.

Fonts municipals ha explicat avui que la IX Conferència Europea sobre e-Govern de Londres està dedicada a projectes de participació ciutadana, tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i a la governabilitat.

L'»Ajuntament Jove» de Llavaneres té per objectiu acostar al col·lectiu jove el funcionament, les actuacions i els serveis municipals que s'estan portant a terme, així com els assumptes que es decideixen, dia a dia, en un ajuntament.

La iniciativa, que va començar el 2002, va dirigida als joves de 14 a 18 anys del municipi, amb l'objectiu de que aprenguin els mecanismes que regeixen el sistema democràtic.

Els joves formen llistes polítiques, participen en un procés electoral i, finalment, resulten escollits un alcalde jove i uns regidors joves que «governen» el consistori durant 12 dies.

Llavaneres té previst presentar el seu projecte d'»Ajuntament Jove» en el primer dia del congrés internacional, en una ponència titulada «Estudi del cas: Projecte Ajuntament Jove, una alternativa de govern electrònic per als joves» (e-Youth City Council Project, an Alternative e-Government for Young People). Com a representants de l'Ajuntament de Llavaneres viatjaran a Londres la tècnica de Participació Ciutadana Gemma Gibert i Nani Mora, responsable d'aquesta regidoria durant l'Ajuntament Jove 2009.

La ponència explicarà com es va desenvolupar tot el procés fins a arribar al mandat jove, fent esment de l'ús que es va fer de les TIC durant tot el projecte.

El congrés comptarà amb diferents ponències de totes parts del món, majoritàriament sobre governabilitat, que tracten de les relacions que s'estableixen entre ciutadania i govern i del paper que juguen les noves tecnologies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’inicien les obres per convertir La Torre en un equipament públic municipal

ripoll
Societat

El comerç serà l’element central de la Festa Modernista de Reus

Reus

Minut de silenci pel veí assassinat a l’Afganistan per part d’Estat Islàmic

girona

400.000 persones han visitat la 69a edició de Temps de Flors

girona
societat

Detenen l’autor d’un robatori violent comès en un habitatge d’Empuriabrava

castelló d’empúries
societat

Jutgen els dos camioners interceptats amb tres aparells per clonar targetes

la jonquera

Nova mobilització de l’AFA de Camins per evitar la fusió amb el Pla de l’Ametller

banyoles / girona
Medi ambient

Traslladen sorra del port de Coma-ruga al Vendrell, Cunit i Calafell

El Vendrell
societat

El comissari en cap Eduard Sallent inicia demà el curs per ser major dels Mossos

barcelona