Societat

Puig afirma que l'incendi de Castellet i la Gornal podria haver estat provocat

El foc, que ja ha cremat 500 hectàrees, podria controlar-se al llarg de la nit

Els Bombers de la Generalitat evacuen uns 300 veïns de la urbanització les Palmeres i del Mas Artís

L'incendi forestal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) podria haver estat provocat. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha afirmat que el departament d'Interior treballa sota la hipòtesi que el foc hauria estat provocat. Puig ho ha dit des del Centre de Comandament de Bombers, ubicat al càmping Vilanova Park, on s'ha desplaçat amb motiu de l'incendi que segons ha confirmat ha cremat ja un total de 500 hectàrees. A més, ha avançat que si les condicions meteorològiques ho permeten els Bombers podrien controlar el foc al llarg de la nit i matinada.

El foc s'ha originat a peu de la carretera del Pantà de Foix i segons els agents rurals, hauria afectat l'Espai d'Interès Natural (EIN) del Sistema Litoral Central i els parcs del Foix i del Garraf.

Pel que fa al focus d'Olivella, Puig ha explicat queha estat fruit d'una “negligència” durant uns treballs amb una serra mecànica que s'ha descontrola. Aquest foc, ja en fase de control, ha cremat 3,5 hectàrees i hi continuen treballant 12 dotacions dels Bombers.

50 dotacions dels Bombers

En total hi treballen 90 membres de diverses Agrupacions de Defensa Forestal, uns 25 agents rurals, policia local, Mossos d'Esquadra i unes 50 dotacions dels Bombers de la Generalitat. 10 mitjans aeris hi han treballat fins que s'ha post el sol i s'han anat retirant gradualment.

El foc ha obligat a tallar les carreteres BV-2115 entre els quilòmetres 3 i 7 i la C-3219 entre els quilòmetres 19 i 20 estan tallades. En aquesta última via es fan desviaments ca pa la C-31 a Cubelles i Vilanova. D'altra banda, Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Infocat.

300 veïns desallotjats

D'altra banda, els Bombers de la Generalitat han evacuat uns 300 veïns de la urbanització les Palmeres (Canyelles) i del Mas Artís. Els veïns desallotjats han estat traslladats a la sala multicultural i al gimnàs municipal de Castellet i estan sent ateses per personal del Sistema d'Emergències Mèdiques i la Creu Roja.

Pel que fa als nens de la casa de colònies El Pinar de Canyelles, aquests no han estat evacuats i es troben a la casa en perfecte estat.

Vilanova i la Geltrú també té preparat el seu pavelló per atendre afectats, però no s'hi ha desplaçat ningú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona