Joan Llaneras guanya el premi Garrotxí de l'Any

El ciclista Joan Llaneras ha rebut el premi Garrotxí de l'Any durant la quarta edició de la gala que sota el mateix nom organitza el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot. A Llaneras, que ha viscut 15 anys a Montagut i Oix, se li ha reconegut la trajectòria olímpica que va començar a Atlanta el 1996, on va acabar onzè en la persecució per equips i sisè en puntuació. L'any 2000, als Jocs de Sydney va guanyar la medalla d'or en puntuació, una disciplina en la qual ja s'havia penjat la plata el 2004 a Atenes. L'any passat, als Jocs de Pequín, va aconseguir la medalla d'or en la cursa de puntuació i la medalla de plata en pista americana, juntament amb el ciclista Antoni Tauler.

El premi a la millor iniciativa empresarial l'ha rebut l'empresa olotina Bellapart, pel desenvolupament tecnològic d'un nou sistema de cantoner per a vidres aïllants. Aquesta innovació es va aplicar a les finestres de l'hotel Silken de Londres, obra del reconegut arquitecte Norman Foster. El premi a millor iniciativa social l'ha obtingut la Federació d'Associacions Veïns d'Olot, per la defensa dels olotins en la revisió cadastral de la ciutat i per la insistent reivindicació de la variant d'Olot.

D'altra banda, el Club Ciclista Bas ha rebut el premi a la millor iniciativa promocional, per la Marxa Cicloturista Terra de Remences del 2008, que va batre tots els rècords de participació, amb 2.800 ciclistes d'arreu del món.

La Nit del Garrotxí de l'Any també ha atorgat el premi Trajectòria Personal a Gaspar Espuña i Berga, nascut a Olot i que ha dedicat bona part de la seva vida a l'ensenyament, la recerca i l'assessorament del sector turístic i ha tingut una notòria contribució a l'expansió i la consolidació de la indústria turística a Catalunya. Fa 40 anys va crear el Grup CETT, compost avui per l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT, l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme, l'hotel Alimara i la residència universitària Àgora BC, amb seu a Barcelona.

Finalment, el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot ha homenatjat els músics de Tortellà. La població ha estat la de més tradició musical a la Garrotxa, s'hi ha arribat a crear més de 9 cobles orquestres i alguns dels músics que havien tocat a les cobles locals, avui formen part d'altres cobles i orquestres d'arreu de Catalunya. A Tortellà hi va néixer un dels compositors de sardanes més reconeguts, Manel Saderra i Puigferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp