Societat

Sis-cents joves interactuen entre ells mateixos i els sèniors

Una de les novetats d'aquesta edició ha estat la posada en servei d'un lloc web d'accés restringit als participants

Un total de 600 joves, d'entre 16 i 35 anys, van tenir ahir l'oportunitat d'assistir a les diverses activitats que es van desenvolupar al llarg del dia en el marc del Fòrum Impulsa, i també de trobar-se amb aquelles persones amb les quals en els darrers dies ja havien entrat en contacte per mitjà de l'espai web que es va crear expressament per als participants. La directora general de la Fundació Príncep de Girona, Mònica Margarit, va afirmar que, a aquesta mena de linkedin d'ús restringit per als assistents al fòrum, s'hi van apuntar 700 persones, la major part dels quals joves, però també un grup gens menyspreable de sèniors. “La gent va rebre un correu electrònic, s'hi va donar d'alta, es va fer un perfil i va començar a enviar missatges a altres participants per quedar i trobar-se en alguna de les pauses de la jornada”, va explicar.

Els usuaris són estudiants de batxillerat i formació professional, universitaris i altres que han acabat els estudis i tenen inquietuds; un 30% de joves procedents de les comarques gironines, un altre 30%, de la resta de Catalunya, i un altre 30%, de diversos indrets de l'Estat espanyol. Es tracta, en definitiva de joves als quals no se'ls ha demanat cap altre requisit que tenir molt d'interès a ser present al fòrum. De cara a properes edicions, els organitzadors voldrien poder disposar també de la presència de saba estrangera.

“Emprenedor no és sinònim d'empresari”

“Ser jove emprenedor no és sinònim de ser empresari, sinó que és una actitud; vol dir tenir iniciativa, no tenir por del risc, ser proactiu i tenir il·lusió per fer realitat els somnis ja sigui en l'àmbit empresarial, artístic, social o cultural”: així és com defineix Margarit el jove emprenedor, del qual no hi ha un únic perfil sinó molts, i pot anar des d'aquell que és capaç de dissenyar de dalt a baix l'estructura interna d'una empresa per fer-la més efectiva fins al que té al cap aconseguir que els nens de l'Africa tingui aigua potable al costat de casa”. Allò que els joves tenen al seu favor és l'energia i també temps per fracassar i tornar-se a aixecar si es dóna la circumstància. Els sèniors hi aporten la seva experiència. I la idea en què es treballa al Fòrum Impulsa és que la col·laboració entre la gent jove i entre els joves i els sèniors sigui de caràcter polièdric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Entregades les Banderes Blaves a 95 platges i 23 ports catalans

Segur de Calafell

Premien iniciatives que fomenten la creativitat entre els joves

GIRONA
societat

Critiquen la deixadesa en la protecció del parc de les Pedreres

girona
Unió Europea

L’Estat espanyol és el tercer país europeu amb més població en risc de d’exclusió

Barcelona
SERVEIS

Un informe de l’Ajuntament de Tarragona avala l’adjudicació de la brossa a Urbaser

Tarragona
urbanisme

Part del trànsit a Sants Estació passarà a banda muntanya al juliol

Barcelona

Demanen l’amnistia per a l’activista Carla Costa

GIRONA
URBANISME

Ciutadilla farà pisos de lloguer per a joves a l’antiga caserna de la guàrdia civil

Ciutadilla
societat

Les Dissantes tindran ‘tardeo’ amb bingo musical i un circuit per a persones cegues

Mataró