Societat

La seguretat del príncep impedeix a regidors de la CUP entrar a l'Auditori

Navarro i Bonaventura volien donar al príncep una carta amb una llista de greuges contra la monarquia

Volen que l'Ajuntament es posicioni pels fets

Els regidors de la CUP a Girona Jordi Navarro i Carles Bonaventura (de Reagrupament) no van poder accedir ahir a l'Auditori de la ciutat. Els serveis de seguretat de la casa reial van impedir el pas als dos regidors a causa de les samarretes que portaven, i també per la carpeta que duia Navarro.

Els regidors volien donar al príncep aquesta carpeta, la primera plana de la qual era un full en negre amb el lema “Jo no et reconec”, i una corona reial al damunt de la o del “no”. Al darrere, hi havia una carta signada pels regidors del grup de la CUP, en la qual exposaven a l'hereu de la corona el seu rebuig a la institució que representa la seva família, i també a la seva visita a Girona. A més, s'hi adjuntava una llista de greuges contra la corona espanyola.

Els serveis de seguretat es van quedar una estelada que duien, i van fer sortir Navarro i Bonaventura de l'edifici. A Navarro li van preguntar si la seva intenció era “rebentar l'acte”. El regidor va respondre la pregunta dient al membre de seguretat que només pretenia donar al príncep la carpeta. Els van dir que s'esperessin i que algú de protocol els atendria. Mentrestant, els dos regidors es van treure les samarretes independentistes que duien.

Després d'esperar una bona estona, un responsable de protocol se'ls va acostar i els va dir molt educadament que ja farien arribar al príncep el que volguessin. Els regidors li van donar la carpeta i un llibre, De Felip a Felip i Catalunya fins als Borbons.

La CUP va fer ahir mateix una crida a l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, perquè “es posicioni davant dels fets”. Reclamen un suport de la institució als regidors, i que es demanin explicacions “als responsables de l'operació policial per aquest fet”.

Per la seva banda, l'alcalde va contestar aquests requeriments dient que “hi ha espais per a la protesta i espais per al Fòrum Impulsa”, i va recordar el benefici que suposa per a la ciutat aquest fòrum: “Girona s'està convertint en una ciutat referent per a l'emprenedoria, i Impulsa ens ajuda a fer realitat aquest propòsit.”

Hi ha espais per a la protesta i espais per al Fòrum Impulsa, que exporta el nom de Girona arreu
Carles Puigdemont
alcalde de girona

LES FRASES

Considerem il·legítim el títol de príncep de Girona, i embruta el nom de la ciutat
Jordi Navarro
regidor de la CUP a Girona

A Strubell també li neguen l'accés

El diputat per Girona de Solidaritat per la Independència, Toni Strubell, tampoc no va poder accedir a l'Auditori, tot i que, segons assegura, li havien confirmat la invitació. Strubell va carregar contra el fòrum i la presència monàrquica a parts iguals. “Els 400.000 euros que costa l'acte provenen d'extorquir el poble de Catalunya amb determinades concessions i empreses monopolístiques.” Strubell també va criticar “la hipocresia que suposa pretesament afavorir amb beques el jovent quan en realitat els catalans només reben el 8% de les beques del ministeri i són el 17% dels joves de tot l'Estat”.

Nuri forns



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Entregades les Banderes Blaves a 95 platges i 23 ports catalans

Segur de Calafell

Premien iniciatives que fomenten la creativitat entre els joves

GIRONA
societat

Critiquen la deixadesa en la protecció del parc de les Pedreres

girona
Unió Europea

L’Estat espanyol és el tercer país europeu amb més població en risc de d’exclusió

Barcelona
SERVEIS

Un informe de l’Ajuntament de Tarragona avala l’adjudicació de la brossa a Urbaser

Tarragona
urbanisme

Part del trànsit a Sants Estació passarà a banda muntanya al juliol

Barcelona

Demanen l’amnistia per a l’activista Carla Costa

GIRONA
URBANISME

Ciutadilla farà pisos de lloguer per a joves a l’antiga caserna de la guàrdia civil

Ciutadilla
societat

Les Dissantes tindran ‘tardeo’ amb bingo musical i un circuit per a persones cegues

Mataró